samoczynne odinstalowywanie się Pocketa
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
samoczynne odinstalowywanie się Pocketa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0
Witam
Mam dość ciekawy problem - czasami po ponownym uruchomieniu przeglądarki znika mi rozszerzenie Pocket. Irytujące.
Druga sprawa - na moim służbowym komputerze Firefox z premedytacją zapomina zapisane wcześniej loginy i hasła do stron internetowych. Próbowałem uwania profili i tworzenia ich ponownie. Nie pomaga
Ktoś może mnie poratować jakimś lifehackiem?
Z góry dziękuję
Mam dość ciekawy problem - czasami po ponownym uruchomieniu przeglądarki znika mi rozszerzenie Pocket. Irytujące.
Druga sprawa - na moim służbowym komputerze Firefox z premedytacją zapomina zapisane wcześniej loginy i hasła do stron internetowych. Próbowałem uwania profili i tworzenia ich ponownie. Nie pomaga
Ktoś może mnie poratować jakimś lifehackiem?
Z góry dziękuję
- siggma
- Z nami od: 29 września 2005, 20:57
Odp: samoczynne odinstalowywanie się Pocketa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0
Ad. 1. Znika... - w sensie znika jego ikona, wyłącza się czy zostaje jakby całkowicie odinstalowany (nie ma go w Narzędzia -> Dodatki -> Rozszerzenia lub jest, ale jest wyłączony)?
Ad. 2. Sprawdź na początek, czy nie masz ustawionego Firefoksa, żeby kasował te dane przy zamykaniu:
Narzędzia -> Opcje -> Prywatność -> Historia -> Będę używał ustawień użytkownika -> Czyść historię podczas zamykania programu Firefox (i jeśli to jest zaznaczone, to sprawdź obok Ustawienia...).
Ad. 2. Sprawdź na początek, czy nie masz ustawionego Firefoksa, żeby kasował te dane przy zamykaniu:
Narzędzia -> Opcje -> Prywatność -> Historia -> Będę używał ustawień użytkownika -> Czyść historię podczas zamykania programu Firefox (i jeśli to jest zaznaczone, to sprawdź obok Ustawienia...).
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
1. zostaje odinstalowany. po ponownej instalacji nie trzeba się ponownie logować, więc wszelkie dane i ustawienia nie są kasowane.
2. jest ustawione "będzie pamiętał historię"
2. jest ustawione "będzie pamiętał historię"
- siggma
Ad. 1. Czy masz jakieś inne zainstalowane dodatki? Żeby ustalić, czy znikają wszystkie czy to tylko z problem z Pocketem?
Ad. 2. Na stronie about:config (do wpisania w pasku adresu) - sprawdź wartość ustawienia: privacy.clearOnShutdown.passwords - powinno być na false.
Ad. 2. Na stronie about:config (do wpisania w pasku adresu) - sprawdź wartość ustawienia: privacy.clearOnShutdown.passwords - powinno być na false.
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/40.0.2209.0 Safari/537.36
1. Mam zainstalowane inne dodatki. Problem dotyczy TYLKO pocketa.
2. w about:config opcja czyszczenia haseł i cookiesów jest ustawiona na false.
Powyższe problemy rozwiązała zmiana przeglądarki na inną.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
2. w about:config opcja czyszczenia haseł i cookiesów jest ustawiona na false.
Powyższe problemy rozwiązała zmiana przeglądarki na inną.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
- siggma
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa