Włączenie wybranych niepodpisanych rozszerzeń
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Włączenie wybranych niepodpisanych rozszerzeń
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0
Dziś zaktualizowałem sobie FF do wersji 43.0.3. Niestety, spowodowało to wyłączenie niepodpisanych wtyczek. Są wśród nich 3, które są mi bardzo potrzebne. Wiem, że można wyłączyć tę weryfikację poprzez about:config, ale nie chcę tego robić, ponieważ ostatnio głośno się zrobiło nt. rozszerzeń, które instalują się bez wiedzy użytkownika i podmieniają numery kont w przelewach. Jak więc włączyć tylko te 3 niepodpisane rozszerzenia? Mam co do nich absolutną pewność, ponieważ korzystam z nich od lat.
- Rostov
- Z nami od: 22 grudnia 2004, 13:10
Odp: Włączenie wybranych niepodpisanych rozszerzeń
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0
Dodatki niepodpisane można instalować tylko w wersjach aurora i nightly. Włącza się je tylko na etapie instalacji, lub z listy about:addons. Komunikat ci się powinien pojawić, że coś niepodpisanego się chce uruchomić (ale i tak większość klika OK).
Tobie chodzi o białą listę niepodpisanych dodatków - czegoś takiego chyba nie ma.
Na cert.pl napisali, że tamten złośliwy dodatek nie jest podpisany. Zastanawiam się teraz, czy autor takiego złośliwego dodatku nie mógłby hipotetycznie uzyskać podpisu z AMO. W końcu wszyscy autorzy dodatków dostali na konto AMO klucz do certyfikatu. Nie znam tak szczegółowo tego procesu podpisywania, by to rozstrzygnąć.
Druga refleksja, to samemu podpisać nieswoje dodatki
.
Ta czy inaczej, na tych złodziei i tak trzeba cholernie uważać. To jest jak wojna.
Tobie chodzi o białą listę niepodpisanych dodatków - czegoś takiego chyba nie ma.
Na cert.pl napisali, że tamten złośliwy dodatek nie jest podpisany. Zastanawiam się teraz, czy autor takiego złośliwego dodatku nie mógłby hipotetycznie uzyskać podpisu z AMO. W końcu wszyscy autorzy dodatków dostali na konto AMO klucz do certyfikatu. Nie znam tak szczegółowo tego procesu podpisywania, by to rozstrzygnąć.
Druga refleksja, to samemu podpisać nieswoje dodatki
Ta czy inaczej, na tych złodziei i tak trzeba cholernie uważać. To jest jak wojna.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0
dexter pisze:Druga refleksja, to samemu podpisać nieswoje dodatki.
A jak to zrobić?
- Rostov
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:46.0) Gecko/20100101 Firefox/46.0
A jesteś zarejestrowany na AMO?
Tu jest dość dokładna instrukcja: https://blog.mozilla.org/addons/2015/12 ... -jpm-sign/
Tu jest dość dokładna instrukcja: https://blog.mozilla.org/addons/2015/12 ... -jpm-sign/
- dexter
- Moderator
To mi wygląda na instrukcję na Linuxa, a ja pracuję wyłącznie na Windowsie i pingwinie nie mam żadnego pojęcia.
- Rostov
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:46.0) Gecko/20100101 Firefox/46.0
Nie, na Windowsa. Tylko musisz pobrać NodeJS. Dalej już pójdzie.
- dexter
- Moderator
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa