uzywacie (jakis czas dluzszy) to cudo w sprawie "ff & RAM"? -> http://www.trishtech.com/2013/10/keep-memory-usage-low-in-firefox-with-memory-fox/
jakies opinie? poglady na sprawe?
Memory Fox - skuteczne w praktyce, czy placebo?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Memory Fox - skuteczne w praktyce, czy placebo?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux 3.8-6.dmz.1-liquorix-686) KHTML/4.8.4 (like Gecko) Konqueror/4.8
- covo
- Z nami od: 21 maja 2003, 01:02
Odp: Memory Fox - skuteczne w praktyce, czy placebo?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
Placebo. Oszustwo, nawet fasterfox w ustawieniu turbo.
W menadżerze procesów zmieniało się pamięć deklarowana, ale rosło obciążenie CPU. Takie przerzucanie obciążenia.
Po wyrzucaniu programów optymalizujących pamięć i po wyrzucaniu dodatków optymalizujących obciążenie przeglądarek, zawsze system przyspieszał, procesor lepiej oddychał i zauważalnie FF był szybszy.
Nie dam mordować Firefoxa! To, że będzie mniej czytało RAMu, nie znaczy, że koń FF nie będzie mniej stękał.
W menadżerze procesów zmieniało się pamięć deklarowana, ale rosło obciążenie CPU. Takie przerzucanie obciążenia.
Po wyrzucaniu programów optymalizujących pamięć i po wyrzucaniu dodatków optymalizujących obciążenie przeglądarek, zawsze system przyspieszał, procesor lepiej oddychał i zauważalnie FF był szybszy.
Nie dam mordować Firefoxa! To, że będzie mniej czytało RAMu, nie znaczy, że koń FF nie będzie mniej stękał.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Odp: Memory Fox - skuteczne w praktyce, czy placebo?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux 3.8-6.dmz.1-liquorix-686) KHTML/4.8.4 (like Gecko) Konqueror/4.8
ok.
(najogolniej to wiem, o co chodzi w mechanizmach tych cudownych programow dla windows "zwalniajacych pamiec" - szkoda zachodu. po prostu myslalem, ze dla ff wykoncypowano cos ekstra. rozumiem,ze nie)
(najogolniej to wiem, o co chodzi w mechanizmach tych cudownych programow dla windows "zwalniajacych pamiec" - szkoda zachodu. po prostu myslalem, ze dla ff wykoncypowano cos ekstra. rozumiem,ze nie)
- covo
- Z nami od: 21 maja 2003, 01:02
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa