MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

X-notifier - Gmail

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

X-notifier - Gmail

Postautor: blade_024 » 07 listopada 2016, 11:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0

Witam

Po pierwsze zaznaczam że ostatnio zrobiłem format kompa, ostatni był jakieś 3 lata temu.

Wszystko zainstalowałem na czysto łącznie z Firefoksem. Nie robiłem żadnego przywracania ustawień czy dodatków. Wszystko zrobione od zera.

No i mam jeden problem z rozszerzeniem X-notifier. Praktycznie w tej chwili nie działa, a i przed formatem zdarzały się problemy z tym rozszerzeniem.

Wygląda to tak, że po kliknięciu na X-notifier muszę wybrać na które konto chcę się zalogować a potem wpisać hasło i loguje. Zalogowany jestem do momentu zamknięcia przeglądarki. Czyszczenie pamięci przeglądarki mam wyłączone.

Zauważyłem też, że mając włączone X-notifiery (będąc niby zalogowanym) na stronie wyników wyszukiwania Google w górnej belce po prawej stronie pojawia się przycisk zaloguj. Wcześniej zawsze byłem zalogowany do jednego z kont.

Po wyłączeniu dodatku, w Google jestem zalogowany do odpowiedniego konta nawet po restarcie FF. Tyle że nie mam powiadomień o nowych wiadomościach, chyba że jest w ustawieniach konta google taka opcja, a ja o tym nie wiem.

Trochę się rozpędziłem X-notifier nie jest kompatybilny z najmowszym FF.

Czym zastąpić X-notifier, abym dostawał powiadomienia o nowej poczcie i logowanie było automatyczne ?

Pytanie kieruje do osób, które z takowego rozszerzenia korzystają i nie maja problemów z autologowaniem.
blade_024

Z nami od: 15 grudnia 2005, 23:04

Odp: X-notifier - Gmail

Postautor: beata072 » 07 listopada 2016, 14:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0

beata072

Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18

Odp: X-notifier - Gmail

Postautor: Gość » 08 listopada 2016, 08:45

beata072 dzięki za namiar.
Międzyczasie sprawdziłem inne rozwiązania, jednak Twoja propozycja najbardziej mi odpowiada.
Jeszcze raz dzięki.
Gość

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa