Jako wielki zwolennik FF i milosnik "modułowej" budowy aplikacji chetnie korzystam z dobrodziejstw jakie dają rozszerzenia w FF. Jakis czas temu zainstalowalem sobie rozszerzenie o nazwie ScrapBook. Kiedy zobaczyłem co potrafi i w jaki sposób działa ów ext. zaniemówilem. Jest to dla mnie jedno z najbardziej użytecznych i przydatych rozszerzeń przy przegladaniu dziesiątek stron dziennie. Co potrafi i jak działa ten ext. to odsyłam Was na stronkę - przede wszystkim zainstalujecie

W skrócie to ext zapisuje wybrane strony www na dysku w celu obejrzenia ich w offline (i raczej nie chodzi tutaj o jakis offline browsing calych serwisów). Ext. swietnie nadaje sie jako taki podręczny archiwizator przydatnych stron i innych plików ktore naptakamy w scieci. Do tego daje wspaniała mozliwośc edytowania (a dokładnie usuwania zbednych elementów) z zapisanej wcześniej strony.
Poza tym oferuje "markera" do zanaczania wybranych częsci tekstu. Pozwala dodawać w wybranym miejscu "blokowy komentarz". itd.
Troszke sie rozpływam w temacie tego ext. ale naprwade jest reweleacyjny dla kogos kto lubi wiedzieć ze nic mu juz nie umknie czy zginie.
http://amb.vis.ne.jp/mozilla/scrapbook/ ... hp?lang=en
pozdrawiam
i dobrej nocy