MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

nie mogę zainstalować rozszerzeń

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

nie mogę zainstalować rozszerzeń

Postautor: gość » 10 maja 2005, 19:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3

Jakiś czas temu padł mi Windows (nie chciał się wczytać), sytuacja już okiełznana. Ale szlag trafił motywy i rozszerzenia FireFoxa. Zakładki i wtyczki zostały. Nie przejmowałbym się tym gdyby nie to, że na swoim profilu (w XP-ku) nie mogę instalować rozszerzeń. Gdy kliknę "instaluj" pokazuje mi się okienko oczywiście wybieram "zainstaluj", a potem nie następuje nic. Widzę otwarte okienko rozszerzeń jakgdyby nigdy nic. Żadnego ściągania, żadnego "uruchom ponownie", po prostu widok taki jakbym otworzył okno rozszerzeń, na świeżo zainstalowanym FireFoxie (bez rozszerzeń). Na innych profilach (windy) instalować można. Bawiłem się w reinstalki i nic. Nic nie pomogło.
gość

Postautor: Ludwik » 10 maja 2005, 20:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050406 Firefox/1.0.2 (Debian package 1.0.2-3)

Spróbuj wyeksportować ten profil przy użyciu programu Mozilla Backup (http://www.pitreck.civ.pl/backup_pl/), a potem go zaimportuj. Czasem powoduje to poprawienie popsutego profilu.

W przeciwnym razie najlepiej chyba po prostu stowrzyć nowy, czzysty profil, i przenieść do niego część plików ze starego. Patrz:
Profile
Profile – przenoszenie, tworzenie kopii zapasowych
Pliki – kto, gdzie, kiedy?
Przywracanie utraconych danych
Ludwik
Moderator

Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Re: nie mogę zainstalować rozszerzeń

Postautor: Cleriic » 10 maja 2005, 23:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050323 Firefox/1.0.2 Fedora/1.0.2-1.3.1

gość pisze:[...]Gdy kliknę "instaluj" pokazuje mi się okienko oczywiście wybieram "zainstaluj", a potem nie następuje nic. Widzę otwarte okienko rozszerzeń jakgdyby nigdy nic. [...]

Czasem taki efekt powodują rozszerzenia obsługujące panele... np. TBE
Spróbuj wyłączyć na chwilę takie rozszerzenie i sprawdź czy to coś pomogło.
Wybierz Firefoksa i podbij Internet! :)
Cleriic
Moderator

Z nami od: 09 stycznia 2004, 16:04

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa