Tabbrowser Extensions PL 2005-06-17-01
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Tabbrowser Extensions PL 2005-06-17-01
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4
Po tej aktualizacji znowu mam problemy z wyskakującymi okienkami, np. na onet.pl ankieta zamiast otworzyć się normalnie w nowym, małym okienku, otwiera się w nowym panelu i zmiejsza okno przeglądarki do idjotycznie małych rozmiarów...
Wyłączenie Popup Controller Module nie pomaga...
Wyłączenie Popup Controller Module nie pomaga...
- Daniello
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050524 Fedora/1.0.4-4 Firefox/1.0.4
Heh ja tam nie wiem jakie opcje są TBE, wolę Tab Mix'a ale zobacz: Narzędzia → Opcje → Przeglądanie → Włącz obsługe języka Java Script → Zaawansowane i odznacz: zmiana rozmiaru lub położenia istniejących okien.
Stef
Stef
Czasami coś napiszę na stef.log
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4
Stef pisze:Heh ja tam nie wiem jakie opcje są TBE, wolę Tab Mix'a ale zobacz: Narzędzia → Opcje → Przeglądanie → Włącz obsługe języka Java Script → Zaawansowane i odznacz: zmiana rozmiaru lub położenia istniejących okien.
Chodzi o to żeby najnowszy TBE pozwalał na wyskakiwanie okien, a nie o blokowanie zmiany rozmiaru okna przez Firefoxa
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050615 Firefox/1.0.4
Stef dobrze ci radzi. Musisz pokombinować w ustawieniach. A najlepiej, przed zmianą wersji zapisać swoje aktualne ustawienia na dysku, a po aktualizacji wczytać plik. Masz wtedy gwarancję, że nic w twoich ustawieniach się nie zmieniło. Nie wiem, którą wersję miałeś przed 2005061701, bo w stosunku do wersji 2005061601 nic nie było zmieniane co mogłoby powodować takie efekty. Owszem w wersji 2005061601 były robione zmiany w JavaScript dotyczące wyświetlania wyskakujących okienek. Sam autor pisze tak:
Poprawiono: Nowe okna są otwierane przez JavaScript prawidłowo. (może)
Poprawiono: Nowe okna są otwierane przez JavaScript prawidłowo. (może)

- teo
- Moderator
- Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15
TBE->Opcje paneli->Wyskakujące okienka:
Otwórz w nowym panelu - działa - otwiera się nowy panel z zawartością okienka
Otwórz w tle w nowym panelu - działa - otwiera się nowy panel z zawartością okienka i nie przechodzi na ten panel
Otwórz w nowym oknie - nie działa - przez chwile wyskakuje okienko, poczym znika i ładuje się jako nowy panel
W wersji 2005-06-20 to samo
Nie mam innych rozszerzeń z opcją "Single Window"
W TBE mam ustawione "Używaj wielu okien"
Chyba czas najwyższy dać sobie spokój z TBE i przetestować TabMix...
Otwórz w nowym panelu - działa - otwiera się nowy panel z zawartością okienka
Otwórz w tle w nowym panelu - działa - otwiera się nowy panel z zawartością okienka i nie przechodzi na ten panel
Otwórz w nowym oknie - nie działa - przez chwile wyskakuje okienko, poczym znika i ładuje się jako nowy panel
W wersji 2005-06-20 to samo
Nie mam innych rozszerzeń z opcją "Single Window"
W TBE mam ustawione "Używaj wielu okien"
Chyba czas najwyższy dać sobie spokój z TBE i przetestować TabMix...
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa