MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Progress bar jak w operze

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Progress bar jak w operze

Postautor: BorSSSS__SSSSS » 16 sierpnia 2005, 14:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.10) Gecko/20050716 Firefox/1.0.6

Czy jest jakies rozszerzenia ktore przypomina to z opery, ten pasek postepu?
Jezeli istnieje takowy to przerzucam sie na firefoxa :). Kiedys juz chcialem sie przerzucic ale nie bylo takiego(nie moglem znalesc). Minelo sporo czasu firefox sie stal popularny i stad moje pytanie czy jest takie cos w firefoxie?
A jezeli nadal nie ma to ciekawi mnie dlaczego? Czyzby to bylo takie turdne do wykonania ? Przeciez to dziala na identycznej zasadzie co pasek postepu w kazdym download managerze.
BorSSSS__SSSSS

Postautor: Tomek » 16 sierpnia 2005, 14:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050730 Firefox/1.0.6 (MOOX M2)

Jest coś podobnego - extendedStatusBar - ale w pełni oddającego pasek postępu z opery nie ma...
A skoro takie łatwe... spróbuj sam napisać (ironiczny żart)
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: BorSSSS__SSSSS » 16 sierpnia 2005, 14:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.10) Gecko/20050716 Firefox/1.0.6

Dzieki tego wlasnie szukalem. A co do prostoty tego wykoniania to niech swiadczy fakt ze to rozszerzenia ma 3kb... Dziwi mnie to ze taki rodzaj dodatku nie jest popularny. Nie wiem nawet czy mozna go znalezc na glownej stronie o rozszerzenia. A tak po zatym to tez mi cos podzielic ilosc przetworzonych danych przez czas w jakim to sie kokonalo DANE/CZAS = transfer.
BorSSSS__SSSSS

Postautor: Tomqoo » 17 sierpnia 2005, 07:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

ExtendedStatusBar nie jest w pełni dopracowany, jeżeli wkróce zobaczysz zagadkowy szary pasek z dziwnym napisem te rozszerzenie uznaj za podejrzane w pierwszej kolejności i je odinstaluj.

Ale, być może, nic takiego się nie stanie. Zalezy od innych zainstalowanych rozszerzeń.
Tomqoo

Z nami od: 04 marca 2005, 09:27

Postautor: MotH » 19 sierpnia 2005, 09:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

Rozszerzenie fajne, jedna utrudnia (czasami uniemożliwia) szukanie tekstu na stronie (przez CTRL+F) :( . Więc nie zdziw się jak nie będziesz mógł znaleźć ani jednej literki :wink:
MotH

Postautor: BorSSSS__SSSSS » 19 sierpnia 2005, 22:40

Hehe dzieki za info o tym problenie z wyszukiwaniem :). Mam zainstalowana wersje 1.2 tego rozszerzenia i wlasnie sie dziwilem dlaczego nie moge nic wyszukac przez ctr F :). Juz myslalem ze to wina firefoxa a tu sie okazuje ze to rozszerzenia koliduje. thx wielkie dobrze wiedziec na przyszlosc zeby nie doszukiwac sie ingerencji obcych :).
BorSSSS__SSSSS

wyszukiwanie tekstu inaczej

Postautor: volans » 21 sierpnia 2005, 03:10

To co prawda niedobrze, że [Ctrl]+[F] nie działa, ale jest jeszcze prostszy sposób wyszukiwania - ukośnik, czyli /, a potem to czego szukasz - np. /a podświetli pierwszą literę a na stronie, a gdy będziesz pisał dalej, pierwsze wystąpienie wpisanej sekwencji (drugie i kolejne wystąpienia - naciśnij [F3]).

Nazywa się to "Znajdź wprowadzając", a jeśli uaktywni się je poprzez zaznaczenie opcji:
Narzędzia > Opcje > Zaawansowane > Dostępność > Włącz obsługę mechanizmu Znajdź wprowadzając
to będzie działało i bez ukośnika (z ukośnikiem działa zawsze)

Jeśli zamiast ukośnika użyjesz apostrofu (klawisz z cudzysłowem, przynajmniej w wiekszości klawiatur), wyszukiwanie dotyczyć będzie tylko linków - fajna sprawa o tyle, że przez [Enter] otwierasz linka nie sięgając nawet do myszki (przez [Ctrl]+[Shift]+[Enter] w nowym panelu, przez [Ctrl]+[Enter] w nowym panelu w tle, a przez [Shift]+[Enter] w nowym oknie).

Więcej na ten temat:
http://mozillapl.org/pomoc/Szybkie_wyszukiwanie

BTW pasek postępu (na etykietach paneli) wyświetla również Tabbrowser Extensions - i, przynajmniej na razie (mam go kilka dni) nie zauważyłem, by mi coś zdemolował. Ale mam świeżego Firefoxa (zacząłem go urządzać, i w ogóle bardziej używać, dopiero z tydzień temu), więc może się jeszcze pogryzie z jakimś innym dodatkiem.

A tak w ogóle, to jest to (Tabbrowser Extensions) potężna maszyna do spraw paneli - warto o nim sobie poczytać:
http://mozillapl.org/rozszerzenia/przeg ... extensions
volans

Postautor: fzs » 26 sierpnia 2005, 16:06

Podobna lub jeszcze lepsza maszyna do paneli to TabMix+. Na pewno "zżera mniej pamięci" i jest mniej awaryjna niż Tabbrowser Ext. a potrafi to samo. I też ma na panelach progressbary. Pozdr
fzs

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa