problem z tabbrowser extensions
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
problem z tabbrowser extensions
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
witam
odkąd zainstalowałem ff 1.0.6 nie działa mi tabbrowser extensions.Nie działa przeglądanie panelowe(obecnie-kartowe???),środk. przycisk myszy,a żeby uruchomić jakiś adres z zakładek muszę wciskać prawy klawisz i dawać "otwórz".W ff 1.0.5 zupełnie nie miałem z tym problemu.TE mam w wersji 1.14.2005.082201,skóra:walanut1.0.9,Win xp.Próbowałem ustawień "predefiniowanych" i jest tak samo.Da się coś z tym zrobić?POZDRAWIAM Jjacek
odkąd zainstalowałem ff 1.0.6 nie działa mi tabbrowser extensions.Nie działa przeglądanie panelowe(obecnie-kartowe???),środk. przycisk myszy,a żeby uruchomić jakiś adres z zakładek muszę wciskać prawy klawisz i dawać "otwórz".W ff 1.0.5 zupełnie nie miałem z tym problemu.TE mam w wersji 1.14.2005.082201,skóra:walanut1.0.9,Win xp.Próbowałem ustawień "predefiniowanych" i jest tak samo.Da się coś z tym zrobić?POZDRAWIAM Jjacek
- Jjacek
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050817 Firefox/1.0.6
Najpierw odinstaluj rozszerzenie, odpal Fx z domyślnym motywem i wykonaj ponowną instalację rozszerzenia. Jeżeli nadal będzie źle działało spróbuj odpalić Fx w "safe mode" i wówczas spróbuj czy będzie OK. Jeżeli nadal będzie źle, to masz uszkodzony profil i wówczas uruchom Fx z parametrem -p i stwórz nowy profil. Zainstaluj TBE i sprawdź dzialanie.

- teo
- Moderator
- Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15
problem z tabbrowser extensions cd.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
Dzięki teo.
W safe mode działa mi tak jakby fx była "goła"-bez rozszerzeń.Więc chyba dalej źle.Szukam gdzie mogę zmienić ten profil i za nic tego nie widzę.Gdzie to znaleźć " Fx z parametrem -p"-bo może to jest to,ale nie wiem gdzie.
W safe mode działa mi tak jakby fx była "goła"-bez rozszerzeń.Więc chyba dalej źle.Szukam gdzie mogę zmienić ten profil i za nic tego nie widzę.Gdzie to znaleźć " Fx z parametrem -p"-bo może to jest to,ale nie wiem gdzie.
- Jjacek
Dobra,jakoś się udało.Utworzyłem nowy profil i śmiga jak złoto.Tylko przy tym wyskoczył mi problem z hasłami.Jak przenieść hasła ze starego profila do nowego.Jak je importuję to są w obecnej sesji.Po restarcie fx-a haseł brak.Co zrobić by były na stałe?
- Jjacek
W końcu się udało.Po różnych "kosmicznych akrobacjach"(jak dla mnie)-nowe profile,backup`y,hasła-signons itd. okazało się,że z profilem wszystko było ok. tylko TBE "gryzł" się z MiniT i to było powodem całego zamieszania.Po odinstalowaniu MiniT wszystko zaczęło działać poprawnie.Jeszcze raz dzięki teo-pare rzeczy się dowiedziałem i to mi zostanie na przyszły raz(teraz właśnie pukam w niemalowane...)
- Jjacek
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050817 Firefox/1.0.6
W swoim profilu, tym starym, masz plik signons.txt. Przekopiuj go do nowego profilu i po kłopocie.
Edit: Widzę, że gdy pisałem odpowiedź radziłeś sobie sam. OK, to najlepsza nauka. Wcześniej nic nie pisałeś, że masz dwa rozszerzenia do tego samego. Tak nie można robić, a szczególnie z TBE. Z profilem nie było OK, bo te rozszerzenia są zainstalowane w profilu i właśnie tam "źle na siebie oddziaływały"
- czyli profil był skopany.
Edit: Widzę, że gdy pisałem odpowiedź radziłeś sobie sam. OK, to najlepsza nauka. Wcześniej nic nie pisałeś, że masz dwa rozszerzenia do tego samego. Tak nie można robić, a szczególnie z TBE. Z profilem nie było OK, bo te rozszerzenia są zainstalowane w profilu i właśnie tam "źle na siebie oddziaływały"

- teo
- Moderator
- Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa