Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
Strasznie denerwują mnie strony, które wczytują się w miarę przewijania i są przewijane w nieskończoność, zamiast klikania w przycisk "następna strona". Bardzo zamula to przeglądarkę i jest strasznie niewygodne. Szczególnie zależy mi na pozbyciu się tego efektu na stronie Behance.net. Zainstalowałam dodatek
Kill Infinite Scroll, ale niestety nie działa. Zna ktoś jakiś działający? Nie wiem już jak sobie radzić z tą stroną. Przecież po restarcie przeglądarki nawet nie mogę powrócić do miejsca, w którym skończyłam przeglądanie

I dlaczego Firefox tak strasznie zamula na tego typu stronach?
@Edycja:
Sprawdziłam na Google Chrome i tam ta strona tak nie obciąża przeglądarki w miarę przewijania. Dlaczego więc FF ma z tym problem? Na wszystkich tego typu stronach, im więcej przewinę/wczytam, tym bardziej muli, aż mi laptop buczy. Na Chrome szybciej i płynniej wczytują się treści podczas przewijania i nie jest to aż tak uciążliwe jak na FF, a też mam tam zainstalowanego Adblocka.
@Edycja2:
W ogóle ten
Kill Infinite Scroll komuś działa? Bo u mnie nie działa ani na Behance, ani na Pinterest, ani na Facebooku. Nie wiem czy to w ogóle nie działa czy tylko na jakichś dziwnych stronach, których nie odwiedzam...