Najlepszy filtr Adblocka (jak skutecznie blokować reklamy)
Moderator: Pomocy?!
Odp: Najlepszy filtr Adblocka (jak skutecznie blokować rekla
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13
I co Ty (albo Wy pozostali) na to?
Nadal brak rozwiązania. W razie jego znalezienia dać znać. Ale to nie nastąpi szybko.
- Emeraldmoon
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13
Znów wyświetla mi się to ścierwo reklamowe i znów reklama AXN!
Mam wrażenie, że mój adblock totalnie ignoruje blokowanie hit.gemius, bo ta reklama opiera się na tym adresie i nie da się jej zablokować.
Co zrobić? Gdzie tkwi przyczyna? Może potrzebna nowsza wersja Firefox? Posiada 3.6.13 i super działa. Nie chcę jej zmieniać tylko z powodu tej jednej reklamy.
Pomóżcie, nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania a już sporo stron przeszukałem.
- Emeraldmoon
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:10.0.3) Gecko/20100101 Firefox/10.0.3
- sig
- Z nami od: 22 maja 2010, 09:44
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:10.0.1) Gecko/20120225 Firefox/10.0.1
2. Pomóż sobie za pomocą Element Hiding Helpera przy tworzeniu filtrów.
3. Ghostery może blokować część reklam, trackerów, przycisków itd.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
Szczególnie Grzegorz, bo podałeś jakieś bardziej konkretne sposoby na ten problem.
Tylko troszkę mnie zniechęca instalacja tego wszystkiego (Ghostery itp.) i sprawdzanie teraz, czy działa. Może później.
Natomiast jeśli Ty mógłbyś to zrobić dla mnie (no i innych, którzy mają podobny problem) to byłoby super

Szczególnie chodzi o ten natrętny baner na stronie tv.wp.pl. Poza nim wszystkie śmieci mam pięknie poblokowane jak należy. Tylko ten jeden baner czasami się pojawia - czasami, bo WP nie zawsze go tam wstawia. Czasami jest pusto - i w tym problem, bo nie w każdej chwili można przetestować działanie takiego filtra.
Najczęściej reklamują tam stację AXN, właściwie tylko jakieś stacje TV, nigdy niczego innego. Niby reklama pozostaje w temacie programu TV, ale mimo wszystko nie życzę sobie nawet reklamy kanału TV, przeglądając program TV. Tym bardziej, że uważam AXN za marną stację, która nadaje na okrągło te same głupie, amerykańskie, kryminalne seriale (to tak na marginesie).
Pozdrawiam i czekam na ewentualne nowe wieści w temacie.
- Emeraldmoon
A tymczasem chciałem prosić żeby ktoś chętny właśnie TERAZ, jak najszybciej zerknął na stronę z programem TV na WP, czyli tv.wp.pl i zobaczył tę bezczelną reklamę, której za nic AdBlock z wszystkimi możliwymi, najlepszymi subskrypcjami, nie wywala. Dopiero, gdy się na nią naceluje myszą i wybierze "zablokuj" to poskutkuje, ale... do czasu, gdy nie wejdzie inna reklama, o innym adresie.
Najbardziej mnie dziwi i bulwersuje, że chyba najbardziej rozpowszechniony syf reklamowy ukrywający się za stroną hit.gemius.pl, często NIE JEST blokowany na stronach, pomimo licznych wpisów w AdBlocku mających na celu właśnie go blokować! Jak to logicznie wyjaśnić? Np. właśnie na wspomnianym programie TV jest taki zapis w źródle strony:
"http://wp.hit.gemius.pl/hitredir/id=1w.g668.P9WdFPVfV7ikNtVpDmXZzYOu3QhpvOPTdXX.D7/fastid=2377900603271762473/stparam=zmltbnkjpd/url=https://www.facebook.com/HBOPolska/app_267485180016882"
Nie można tego ścierwa niczym wytępić! Jak to się dzieje? Reklamojebcy za przeproszeniem próbują przechytrzyć AdBlock? Ten hit.gemius to dla mnie gorszy niż wirus - wszędzie go pełno, ale oficjalnie nie istnieje i każdy boi się o nim mówić - zupełnie jak tajna baza wojskowa Area 51 w Arizonie.
Dlaczego, skoro w AdBlocku jest tak wiele zapisów niby blokujących hit.gemius to i tak to dziadostwo przechodzi przez wszelkie filtry i tutaj przepuszcza reklamę cholernego HBO w tym banerze?
Bardzo dziękuję za wszelkie mądre wyjaśnienia i porady.
Z poważaniem - ja.
- Emeraldmoon
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0
Byłem na tej stronie. jest ok. Reklam nie ma w przesadnej ilości. Z tego co czytam to masz poważne problemy z reklamami ... Moim skromnym zdaniem najlepiej wywal wszystkie filtry i zasubskrybuj tylko jeden (ja uzywam BSI Lista Polska i nie narzekam). A jeśli chcesz radykalnie się pozbyć reklam to z palca dopisz filtr *.swf i wszystko co się rusza zostanie wycięte w pień. Ale to może być zbyt restrykcyjne posunięcie i może Ci nieodpowiadać - spróbować możesz.
pozdrawiam
p.
- Gość
A możesz zobaczyć co teraz oni porobili? Już ich powaliło totalnie - to WP!
Z boku programu, w zakładkach z polecanymi filmami, serialami itp. na pierwszym miejscu wyświetla się zakładka Orange z reklamą jakiegoś syfu, aby wysłać SMSa pod jakiś numer i wygrać jakąś kupę w złotym papierku. I to się opiera na wp.hit.gemius.pl oczywiście! Widzę to w kodzie strony. Zablokowałem sam obrazek, dodając go do blokady, ale jeśli on zmieni adres, to na nic zda się ta blokada. Pomocy!
I najdziwniejsze jest to, że wp.hit.gemius.pl to chyba jedyny śmieć, który nie jest blokowany przez AdBlock, mimo że mam wszystkie filtry aktualne, pościągane z kilku źródeł i, mimo że widzę kilka filtrów na hit.gemius, wpisane z różnymi znacznikami. Ciągle w źródle strony te reklamy przeciekają. Nie mam już sił i pomysłów...
- Emeraldmoon
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:10.0.4) Gecko/20100101 Firefox/10.0.4
- sig
- Z nami od: 22 maja 2010, 09:44
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0
*i.wp.pl/a/i/programtv/orange/*
i mam czarną plamę zamiast reklamy. Może to wystarczy ?
- maya
- Z nami od: 11 lipca 2007, 13:42
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:13.0) Gecko/20100101 Firefox/13.0
- emarti
- Z nami od: 03 czerwca 2012, 11:38
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:16.0) Gecko/16.0 Firefox/16.0a1
- Kod: Zaznacz cały
http://*.digi-tv.pl/*
- Leepa
- Z nami od: 09 grudnia 2004, 09:31
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:13.0) Gecko/20100101 Firefox/13.0
- emarti
- Z nami od: 03 czerwca 2012, 11:38
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:15.0) Gecko/15.0 Firefox/15.0a1
emarti pisze:Dzięki! Zaskoczyło! Jeżeli coś mogę jeszcze dodać do moich filtrów które używam to będę wdzięczny za info.
Aż tak to się nie bawię

Czasem tylko ukryję jakiś kawałek strony rozszerzeniem Element Hiding Helper...
- Leepa
- Z nami od: 09 grudnia 2004, 09:31
I to jest już CHAMSTWO maksymalne. Uwaga!
Strona tvnmeteo.pl
Spróbujcie obejrzeć którykolwiek materiał filmowy z ich strony głównej lub podstron. Wyświetli się bezczelny komunikat, żeby wyłączyć AdBlocka. Inaczej się nie wyświetli. Po wyłączeniu wyświetla się prawidłowo - na szczęście film bez reklam, ale to ścierwo za to wyświetla się w kilku miejscach strony. Napisałem już do administratora adblocklist.org i bardzo szybko mi odpisał po 20 minutach e-mail i odpowiedź pozytywna, że wystarczy zaktualizować filtry i będzie działać! Tak zrobiłem i... domyślacie się. Nic nie pomogło! W filtrach jest zapis o blokowaniu czegoś takiego jak anty-adblock albo adblockdetector.com, ale problem w tym, że w kodzie źródłowym strony tvnmeteo absolutnie nie ma ani słowa o AdBlock czy jakimkolwiek jego wykrywaniu! Wszystko ukryli sprytni złodzieje z TVN, zakodowali na swojej stronie, by trudniej było zablokować ich blokadę. Ale i na to się znajdzie sposób, tylko trzeba poczekać i pogrzebać trochę

Bardzo proszę o wypowiedzi w tej kwestii, bo to gorąca i świeża sprawa. Niedawno filmiki na tvnmeteo działały normalnie, a teraz te głupki myślą, że trzeba wszyscy będą wyłączać AdBlock ha ha.
- Emeraldmoon
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:13.0) Gecko/20100101 Firefox/13.0.1
Adblock Lite
- EasyList (English)
- Fanboy's List (English)
- BSI Lista Polska
- PLGeneral
- maya
Fanboy's list - oto zestaw, który mi umożliwił włączenie filmików na tvnmeteo,pl!!!
Dziękuję Ci za pomoc bardzo bardzo!

A teraz na próbę niech ktoś sobie wyłączy na chwilę zestaw Fanboy i zobaczy, że wtedy na tvnmeteo nie będzie można obejrzeć materiałów wideo he he. Dopiero po instalacji tego zestawu cel osiągnięty. Kilka godzin tej niedzieli od rana poświęciłem na znalezienie odpowiedzi na ten problem i już jestem szczęśliwy.
Dziękuję za to forum i dobrych ludzi

- Emeraldmoon
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:15.0) Gecko/20100101 Firefox/15.0.1
- leśny ludź
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:16.0) Gecko/20100101 Firefox/16.0
- maya
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:15.0) Gecko/20100101 Firefox/15.0.1

- leśny ludź
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa