autor: Garu » 12 maja 2016, 09:02
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:46.0) Gecko/20100101 Firefox/46.0
Nawet po wyłączeniu wyświetlają blokadę? Zawsze trzeba przeładować stronę po wyłączeniu adblocka na konkretnej. Ale nie może być, żeby nadal komunikat się wyświetlał o adblocku. Podaj taką stronę, bo aż jestem ciekawy.
Są strony, jak alltube, czy zalukaj, gdzie wyłączenia adblocka skutkuje spamem wyskakujących nowych okien. Nie jest to miłe, gdy wyskoczy X razy otwarcie Firefoxa. Na tą okazję takich stron mam dodatek strict pop-up blocker i włączony disconnect. Można całkowicie uwolnić się od kobyły adblocka, bo z disconnect też się nie zobaczy 95% reklam.
Samo zainstalowanie adblocka, to prawie 100 MB rośnie pamięć Firefoxowi. Potem to tylko kolejne karty zajmują ok 10MB. Liczyłem. Łatwo też pomnożyć obciążenie 30 0twartych zakładek razy adblock, to wychodzi stodoła - jakieś 800MB, o ile nie ma innych ciężkich rozszerzeń. Taka jest prawda i nie ma się co wstydzić. Ublock origin, to lekka alternatywa blokowania reklam.
Dodam jeszcze, że jakaś inna aplikacja do blokowania - ochrona internetowa w antywirusie, admuncher jakiś, albo adferner, a nawet adgurard - to będzie wyświetlał się monit z prośbą o wyłączenia adblocka, choćby użytkownik nawet nie widział tego wynalazku.
Albo jeszcze czymś innym blokujesz reklamy, albo nie przeładowujesz strony po wyłączeniu adblocka, albo adblock zgłupiał u Ciebie.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.