MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Lenrock: jak zmienic literke?

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Lenrock: jak zmienic literke?

Postautor: Miodek » 05 grudnia 2004, 01:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 Mnenhy/0.6.0.104

Drogi Lenrocku, spod twego "pióra" wyszło tłumacznenie EZSidebar, powiedz, jak mogę zmienić to kłujące w oczy ODŚWIERZ w opcjach Panele w Sidebarze na wersję bardziej przyjazną moim oczom ( dla przypomnienia: odśwież)

odśwież kojarzy mi się ze świeżością pod każdą postacią
odświerz - jedynie ze świerzbem :)

tak na serio: można samemu to jakoś poprawić?
Miodek

Postautor: wikiyu » 05 grudnia 2004, 11:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

owszem trzeba ściągnąć rozszerzenie na dysk, rozpakować -> przeszukać pliki w nim zawarte, znaleźć ów wyraz, podmienić -> zachować -> spakować spowrotem do xpi i załadować do programu poprawione (a przy okazji podesłać do twórcy aby podmienił na wersję poprawioną)
WWW - ZIN o e-rozrywce
wikiyu

Z nami od: 25 listopada 2004, 20:31

Re: Lenrock: jak zmienic literke?

Postautor: piecu » 05 grudnia 2004, 12:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Miodek pisze:Drogi Lenrocku, spod twego "pióra" wyszło tłumacznenie EZSidebar, powiedz, jak mogę zmienić to kłujące w oczy ODŚWIERZ w opcjach Panele w Sidebarze na wersję bardziej przyjazną moim oczom ( dla przypomnienia: odśwież)

Nie jestem Lenrock, ale już poprawiłem :) Tutaj znajduje się już nowa wersja, nawet ze zmienionym screenem :)

Miodek pisze:tak na serio: można samemu to jakoś poprawić?

Rozpakowujesz XPI (to jest zip), wchodzisz do katalogu chrome, rozpakowujesz plik ezsidebar.jar (to jest zip), wchodzisz do katalogu locale/pl-PL/ezsidebar i edytujesz plik ezsidebar.dtd. Tylko pamiętaj, że to jest Unicode!
Bartosz Piec
piecu
Moderator

Z nami od: 17 kwietnia 2003, 15:45

Postautor: lenrock » 05 grudnia 2004, 12:18

Dzieki za powiadomienie i poprawkę ;) . Po raz pierwszy widzę post ze swoją ksywką :wink:
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Postautor: Gość » 06 grudnia 2004, 02:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 Mnenhy/0.6.0.104

pobawiłem się z tym, ale niestety po takiej operacji dostaję komunikat na czerwono na dole przeglądarki... :( czyzby problem tkwiłw kodowaniu? w czym najlepiej edytować ten plik, ja to robiłem w notatniku i zapisywałem jako unicode.. ale może to nie tak?
z ciekawości pytam, nie znam się na tym, ale widzę, że problem leży w polskich znakach.... kiedy wprowadzam "niepolskie" jest OK
i tak ściągnąłem poprawioną wersje ale chciałbym się nauczyć jak się "poprawia":)
Gość

Postautor: piecu » 06 grudnia 2004, 09:15

Anonymous pisze:w czym najlepiej edytować ten plik, ja to robiłem w notatniku i zapisywałem jako unicode..

Notatnik dodaje na początku pliku tzw. BOM (było o tym, możesz poszukać na forum albo na Wikipedii). A niestety Mozilla tego nie lubi... Polecem Infox Free.
Bartosz Piec
piecu
Moderator

Z nami od: 17 kwietnia 2003, 15:45

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa