MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Czy możliwa - zmiana rozmiarów i położenia paneli?

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Czy możliwa - zmiana rozmiarów i położenia paneli?

Postautor: Seer » 06 marca 2005, 17:12

Przeglądarka: Opera/7.54 (Windows NT 5.1; U) [pl]

Jestem nowy więc przepraszam jeśli pytam o jakąś głupotę, ale chciałbym się przesiąść na FF i mam takie pytanie.
Czy możliwe jest zmienianie rozmiarów i położenia paneli w oknie przeglądarki? Tzn. czy jest jakieś rozszerzenie które to umożliwia? Bardzo bym prosił i wskazówkę.
Dla zobrazowania o co mi chodzi zamieszczam obrazek z Opery. Tam właśnie widać, że okna (mozillapl.org, Onetu i WoW) mają różną wielkość i są położone w różnych miejscach. Chodzi mi właśnie o taką swobodę w posługiwaniu się panelami.

Obrazek
Seer

Postautor: Adrianer » 06 marca 2005, 18:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8a6) Gecko/20050111 MultiZilla/1.8.0.1d

Nie - czegoś takiego nie ma do Firefoxa i nie podejrzewam aby kiedyś się ukazało (wmyagałoby by chyba przepisania pół przeglądarki).

W Operze to jest pozostałość wersji 5.xx i starszych gdzie można było tylko i wyłącznie w panelach przeglądać.
Adrianer
Moderator

Z nami od: 15 maja 2002, 17:37

Postautor: Ludwik » 06 marca 2005, 21:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050223 Firefox/1.0.1

Ale jest takie rozszerzenie. Wiem, bo czytałem na forum Opery, chyba nikt poza Operowcami tego nie potrzebuje ;) Poszukaj na www.extensionsmirror.nl
Ludwik
Moderator

Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Postautor: golebiow6 » 13 maja 2005, 18:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

ja ten efekt uzyskałem poprzez jedna wtyczkę EzSidebar coś w tym stylu- nie pamiętam czy to dokłądnie ta, ale Do sidebaru dodajesz zwykłą stronę po czym go odklejasz i masz efekt dokładnie taki sam jak pływające okienka. Swoją drogą jest takie cos do zrobienia i mógł by ktoś się za to wziąść:) Chętnie sam bym to zrobił gdybym umiał :)
golebiow6

Z nami od: 26 kwietnia 2005, 23:18

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa