Tabbrowser Extensions jest wadliwy!
Moderator: Pomocy?!
Tabbrowser Extensions jest wadliwy!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050422 Firefox/1.0.4
- Omkar
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3
Jeśli już się wypowiadasz, to bądź miły i nie operuj nic nie mówiącymi ogólnikami, tylko wskaż realne i oparte na solidnych podstawach przykłady zagrożeń.
Na tym forum niejednokrotnie już widziałem opinie typu: " TE jest zły, instalujcie TabMix" I żadnych konkretów.
Wiadomo jedynie - jest to oficjalnie podawane - że TE może być w konflikcie z niektórymi rozszerzeniami i tego rodzaju ostrzeżenia są zrozumiałe i pomocne.
Natomiast tego rodzaju hasła, jakie występują w poprzednim poście powodują zamieszanie w i tak już nieźle pomieszanym bycie dziesiątków rozszerzeń i wyglądają jak akcja propagandowo - promocyjna.
Bądź więc łaskaw wypowiadać się konkretnie. Czego mamy się według Ciebie bać?
- caroll
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3 (ax)
Z reguły jak wychodziła nowa wersja to ją instalowałem (znaczy się aktualizowałem - zawsze tak robiłem - bez odinstalowania poprzedniej wersji i zawsze wszystko było OK).
Ostatnio (20.04.2005) w bazie rozszerzeń pojawiła się nowa wersja 1.14.2005042001 i, jak to mam w zwyczaju
Jak nigdy wcześniej nie miałem problemów z TE tak teraz się zaczęły...
Tak naprawdę zauważyłem jeden błąd ale był na tyle wkurzający, że odinstalowałem TE. Chodzi o przechodzenie pomiędzy panelami za pomocą Ctrl-Tab... Nie uwzględniał wszystkich paneli: miałem otwarte 5 paneli a ta kombinacja poruszała się tylko po trzech... żeby wybrać któryś z pozostałych trzeba posłużyć się Ctrl-(1..9) - zależy który to panel - albo kliknąć myszką... a ja jestem przyzwyczajony używać myszki jak najmniej...
Przed trzema dniami zainstalowałem TabMix. Wydaje mi się, że FF uruchamia się szybciej, operacje na panelach (zamykanie, otwieranie...) też tak jakby działało szybciej. Jeżeli chodzi o funkcjonalność to chyba muszę się przyzwyczaić...
Nie żebym wskazywał wyższość TabMix nad TE - chyba to TE się za bardzo przyzwyczaiłem ale fakt pozostaje faktem, że ostatnia wersja TE nie działa najlepiej...
pozdrawiam wszystkich
- Leepa
- Z nami od: 09 grudnia 2004, 09:31
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3
Przyczyn może być wiele i niekoniecznie związanych z tym właśnie rozszerzeniem.
- caroll
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3 (ax)
Najpierw dodałem nowego User Agent Switcher i FF się otwierał ale nie można było nic wybrać z menu ani wpisać w pasku adresu...
Odinstalowałem UA i ok.
Przed chwilą za to musiałem przeinstalować FlashGot - nagle stracił wsyztskie opcje ...
Zainstaluję jeszcze raz TE i zobaczę
- Leepa
Odinstalowałem wszystkie rozszerzenia i zainstalowałem od nowa (nawet wyciąłem plik prefs.js żeby było czyściutko)...
Wszystko hula jak trzeba
- Leepa
Poza tym nadal nie wiemy, co autor miał na myśli.
- caroll
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050421 Firefox/1.0.4
Tak więc trzeba najpierw dokładnie sprawdzić co powoduje problemy, a dopiero później pisać o nich na forum - to do autora postu.

- teo
- Moderator
- Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa