MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

ShowIP

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

ShowIP

Postautor: Gość » 16 sierpnia 2005, 20:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

Po wejściu w ustawienia rozszerzenia podczas przewijania paska w dół w opcji "adresy URL" całe okno zaczyna "skakać". Do tego nie da się przewinąć tego okienka do końca (widać tylko kawałek domyślnych wpisów). Nie wiem, co może być tego przyczyną.
Zauważyłem też w "Narzedzia" --> "Ustawwienia ShowIP". Niby drobna literówka, ale... Co ciekawe, po zminimalizowaniu okna, na pasku zadań jest bez błedu "Ustawienia".
PS Godzinę siedziałem nad tym, aby napisać ten post poprawną polszczyzną, aby nie narazić sie moderatorom ;-) Na waszym miejscu też bym się pewnie zdenerwował, czytając posty pisane "podobno" po polsku. <lol>
Serdecznie pozdrawiam.
Gość

Re: ShowIP

Postautor: Wojciech » 17 sierpnia 2005, 07:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.7.11) Gecko/20050728

Anonymous pisze:(...) Godzinę siedziałem nad tym, aby napisać ten post poprawną polszczyzną (...)
Bardzo nam miło, dziękujemy. :)
A co do zasadniczego tematu: poczekajmy na opinię fachowców od rozszerzeń.
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Postautor: teo » 17 sierpnia 2005, 13:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050720 Firefox/1.0.6

Po wejściu w ustawienia rozszerzenia podczas przewijania paska w dół w opcji "adresy URL" całe okno zaczyna "skakać". Do tego nie da się przewinąć tego okienka do końca (widać tylko kawałek domyślnych wpisów). Nie wiem, co może być tego przyczyną.
Przyczyną tego jest wadliwie napisane rozszerzenie. Ponieważ jest źle zwymiarowana wielkość okna, na dole wyświetlana jest ponownie pierwsza linia, mało tego, ten błąd powoduje migotanie okna przy próbie przwinięcia przy pomocy suwaka. Przesuwanie przyciskiem "góra dół" nie powoduje tego błędu.
Zauważyłem też w "Narzedzia" --> "Ustawwienia ShowIP". Niby drobna literówka, ale...
Dzięki za uwagę. to mój błąd :oops:
Co ciekawe, po zminimalizowaniu okna, na pasku zadań jest bez błedu "Ustawienia".
Bo ta informacja brana jest z innego stringu.
PS Godzinę siedziałem nad tym, aby napisać ten post poprawną polszczyzną, aby nie narazić sie moderatorom
No i należy Ci się pochwała za to, bo ja już przestałem odpowiadać na posty pisane w "obcym" języku i pewnie byś się nie doczekał odpowiedzi ode mnie. Proponuję zainstalowanie rozszerzenia SpellBound. Napewno pomoże Ci w pisaniu poprawną polszczyzną i nie będziesz musiał godzinami męczyć się z krótkim postem. :D

A teraz posumowanie:
Pobierz z PBR aktualną wersję rozszerzenia. Wszystkie błędy swoje i autora poprawiłem, chociaż nie chciało mi się poprawiać jego błędów, bo mimo, że prosiłem go, aby napisał to rozszerzenie wg obecnie obowiązujących zasad wypiął się na mnie pewną częścią ciała. Trudno. Poprawiłem to co usprawniło rozszerzenie. Dla porównania, bez problemów, możesz zainstalować oryginalną wersję. Wtedy zobaczysz różnice.
Obrazek
teo
Moderator

Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15

ShowIP

Postautor: Gość » 17 sierpnia 2005, 14:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

Dzięki za tak szybką reakcję. Już ściągnąłem poprawione rozszerzenie.
Szkoda tylko, że jego autorowi nie zależy na jego najwyższej jakości i się wypina 4 literami na szanownego tłumacza.
Instaluję rozszerzenia w wersji angielskiej, tylko w sytuacji, gdy nie ma ich w PBR. Dlatego zostaję przy przetłumaczonej.
Żartowałem oczywiście z tym godzinnym pisaniem postu :D [url]SpellBound[/url] na pewno przydałby się niejednemu użytkownikowe tego forum :wink:
Pozdrawiam.
Gość

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa