MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Stała wielkość okna FF + coś jak w Maxthonie - EnableRightCl

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Stała wielkość okna FF + coś jak w Maxthonie - EnableRightCl

Postautor: freak_outXP » 26 sierpnia 2005, 21:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

Witam...

Czy istnieją rozszerzenia, pluginy bądż skryptozakładki, lub są gdzieś w opcjach najpopularniejszych managerów zakładek do Firefoxa (TabMix, TE, TP) opcje, które pozwoliłyby mi oglądać strony www, z naciskiem na galerie internetowe, bez wkurwiającej zmiany rozmiaru okna ?

Poza tym - czy istnieje do Firefoxa coś takiego, jak Maxthonowe 'EnableRightClick' (program odpowiedzialny za omijanie czy nieotwieranie skryptów uniemożliwiających wyświetlenie menu kontekstowego pod prawym przyciskiem myszy) ? Mam 'Allow Right-Click', ale on jest do kitu - chyba że ja jestem inwalida komputerowy, który nie umie skonfigurować plugina, którego skonfigurować nie można.

Drei - czy ktoś z szanownych forumowiczów byłby tak miły i podał mi linka do strony web, gdzie są przekompilowane na odpowiednie procesory (MME ? MEM ? EMM ? EEM ?), zlokalizowane wersje Firefoxa ? Na bank jest coś takiego, tylko że zgubiłem "pełny jednolity wskaźnik zasobów" :lol: :wink:, w google też nie mogę tego znaleźć...

Z góry dziękuję...
freak_outXP

Postautor: rafalzaq » 26 sierpnia 2005, 22:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

Opcje -> Przeglądanie -> Zaawansowane
Tam znajdziesz odpowiedź na 2 pierwsze pytania.

Nie wiem czy to akurat o te chodzi ale są wersje MOOX zoptymalizowane pod rodzaje procesorów (czy jakoś tak). Czegoś takiego poszukaj.
rafalzaq

Z nami od: 22 sierpnia 2005, 15:41

Postautor: freak_outXP » 27 sierpnia 2005, 04:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

Dzięki za szybką odpowiedź - wszystko się zgadza, z czego jestem bardzo zadowolony. Tak, chodziło o MOOX-a: temat na forum i bezpośredni link od razu podam jak się komuś nie chce szukać :).

Mam jeszcze kilka pytań:

1. W TE jest rozwinięty manager tzw. 'sesji', podobnie w Maxthonie - czy istnieje do tego osobny plugin albo cokolwiek przydatnego (pomijając SesSav i jego bardzo ubogie ustawienia w tym wględzie), który będzie pozwalał mi dodawać, usuwać i zmieniać nazwę sesji - najlepiej każdą do innego pliku (tak, jak to jest w Maxthonie) -> wszystko z poziomu paska narzędzi nawigacyjnych ? Pytam się, bo używam TabMix.

2. Podobnie jak na górze, tyle że chodzi o obsługę okien typu javascript:popUp('<adres>'). W TabMix nie można takich okien otwierać w tle.

3. Jak chce wywalić Liska, to po odinstalowaniu które foldery eksterminować i gdzie (jakie ścieżki dostępu itp.) ?

4. Czy istnieje jakiś edytor menu 'Narzędzia' ?

5. Do RSS-u używam Sage, ale tam przeszukiwanie na stronie dostępnych kanałów jest 'manualne', ręczne... Czy istnieje jakiś lepszy czytnik RSS, który będzie mnie powiadamiał o dostępności kanału (jak - do znudzenia - w Maxthonie w pasku stanu) ? Albo może coś niezależnego od Sage ? Jeżeli tak, to czy te dwie rzeczy będą się jakoś komunikować ze sobą ?

Z góry dziękuję za odpowiedź - tylko to mi zostało do pełnego skonfigurowania Firefoxa. Pozdro all...
freak_outXP

Postautor: rafalzaq » 27 sierpnia 2005, 12:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

Ad. 2 Linków w JS chyba się nie da otwierać tak jak normalnych (przeciągać itp.). Możliwe że do rozszerzenia Greasemonkey są odpowienie skrypty to umożliwiające.

Ad. 3 Tu znajdziesz potrzebne informacje.

Ad. 5 Jeśli używasz Jabbera to dodaj taki kontakt jabrss@cmeerw.net i podaj jakie kanały chcesz przeglądać (po wpisaniu help są podane wszystkie polecenia). Powiadamia tylko o nowych nagłówkach i nie pokazuje starszych.
Może jest jakieś rozszerzenie do Firefoksa ale ja go nie znam.

Ad. 1 i 4 Nie spotkałem się z czymś takim. Widziałem tylko edytor menu kontekstowego. Poszukaj w bazie rozszerzeń.
rafalzaq

Z nami od: 22 sierpnia 2005, 15:41

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa