reklama na fotka.pl
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
reklama na fotka.pl
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
Jak ktos z was polazi chwile po fotce, wyskoczy mu reklama/ankieta w odzielnym okienku firefoxa... czy jest jakis sposob zeby takie ******** poblokowac? Dzieki za info(chodzi mi o tego typu reklamy). Czasem wyskakuja tez na chip.pl i jeszcze gdzies tylko nie pamietam 
- hehe
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b4) Gecko/20050908 Firefox/1.4
Jeśli to faktycznie pop-up, a mimo to przechodzi przez blokadę pop-upów, zapewne jest otwierany przez Flasha. W takim wypadku musisz za pomocą Adblocka zlokalizować owego Flasha i go zablokować. Może to być też Flash udający pop-upa - wtedy najlepiej jest zablokować skrypt, który go otwiera.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
Ale jak mam to okreslic:>
To wyglada tak jakbys mial dwa otwarte firefoxy - w pierwszym stronka ktora przegladales, w drugim reklama/ankieta.
I jak to zablokowac w wyzej wymienionych przypadkach ?:)
To wyglada tak jakbys mial dwa otwarte firefoxy - w pierwszym stronka ktora przegladales, w drugim reklama/ankieta.
I jak to zablokowac w wyzej wymienionych przypadkach ?:)
- hehe
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b4) Gecko/20050908 Firefox/1.4
hehe pisze:Ale jak mam to okreslic:>
Pytanie kontrolne - blokadę pop-upów w Firefoksie masz włączoną, prawda? Jeśli tak, to po prostu poprzyglądaj się za pomocą Adblocka blokowalnym elementom na stronie i spróbuj namierzyć winowajcę.
Ewentualnie zainstaluj rozszerzenie FlashBlock, które zablokuje wszystkie Flashe z możliwością odblokowania.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa