MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Konfiguracja FoxyProxy

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Konfiguracja FoxyProxy

Postautor: Gość » 24 czerwca 2008, 12:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

Witam
Zainstalowałem rozszerzenie FoxyProxy, ale nie bardzo wiem jak je skonfigurować. Proxy służy do ukrywania prawdziwego IP, więc po konfiguracji kreatorkiem wbudowanym w foxyproxy sprawdzam na ip.wp.pl i pokazuje mi prawdziwe IP :cry: Moje pytanie jak skonfigurować to rozszerzenie, albo inaczej czy używanie tego ma w ogóle jakiś sens?
Gość

...

Postautor: Gość » 31 grudnia 2008, 21:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

3 miesiące minęły i nikt nie pomógł, standard tutaj :/
Gość

Postautor: ml » 14 maja 2009, 09:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 (.NET CLR 3.5.30729)

Twoje pytanie świadczy o niezrozumieniu w ogóle zagadnienia proxy, wiec nie licz na pomoc w postaci wytłumaczenia całego tematu, a później szczegółowym opisie konfiguracji. Masz w ogóle jakiś serwer proxy? Wiesz co to (oczywiście pytanie rzucone na wiatr bo i tak tutaj pewnie nie wrócę żeby sprawdzić czy coś odpisałeś)?

Zacznij sobie od dowiedzenia się co to jest proxy i na czym polega. Chować IP to sobie możesz Tor-em - może będzie dla Ciebie mniej problematyczny bo nie trzeba wiele ustawiać.

Poza tym nikt nie ma obowiązku pomagać. Nie znasz się to się naucz a nie wymagaj żeby Cie nauczano.
ml

Postautor: Pipinho* » 14 maja 2009, 11:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

Witam
Czy da sie zrobic cos w Firefoxie zeby zmieniajac proxy w foxyproxy to proxy bylo juz ustawione w ustawieniach internetowych ?? Bo normalnie musze najpierw w foxy proxy zminic pozniej w IE . Zalezy mi na tym bo jeden program ktorego uzywam konfiguruje sie z IE i jakie ma proxy ta przegladarka takie ma ten program . Zeby to dzialalo na ksztalt proxy switchera klikasz na jakies proxy i juz jest w ustawieniach intenetowych
Pipinho*

Postautor: Grzegorz » 14 maja 2009, 11:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

Pipinho pisze:Czy da sie zrobic cos w Firefoxie zeby zmieniajac proxy w foxyproxy to proxy bylo juz ustawione w ustawieniach internetowych ??

Najprawdopodobniej nie. Chyba, że skorzystasz z jakiegoś zewnętrznego oprogramowania, w skład którego wchodzi dodatek dla Firefoksa, który po zmianie ustawień w Firefoksie transferuje je do reszty systemu.

Pipinho pisze:Bo normalnie musze najpierw w foxy proxy zminic pozniej w IE .

Zastosuj konfigurację proxy w ustawieniach połączenia internetowego, wówczas obie przeglądarki (IE oraz Firefox) będą korzystały z tych samych ustawień, od momentu ustanowienia połączenia przez system.

Do przechowywania kilku konfiguracji połączenia i ich łatwego przełączania się możesz wykorzystać NetSetMan.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: irn » 12 czerwca 2009, 11:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11

Do ml. Sorry ale to ty się nie znasz. zobacz sobie filmik instruktarzowy na stronce foxyproxy.
irn

Postautor: abcdefgh » 06 sierpnia 2009, 12:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.1) Gecko/20090715 Firefox/3.5.1

To foxyproxy to se można w zad wsadzić, co za debilstwo :evil:
Do autora tematu: jak chcesz być anonimowym to se wejdź na anonymouse.org, wpisz tam adres i tak przeglądaj strony
abcdefgh

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa