Zainstalowałem rozszerzenie FoxyProxy, ale nie bardzo wiem jak je skonfigurować. Proxy służy do ukrywania prawdziwego IP, więc po konfiguracji kreatorkiem wbudowanym w foxyproxy sprawdzam na ip.wp.pl i pokazuje mi prawdziwe IP
Konfiguracja FoxyProxy
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Konfiguracja FoxyProxy
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0
Witam
Zainstalowałem rozszerzenie FoxyProxy, ale nie bardzo wiem jak je skonfigurować. Proxy służy do ukrywania prawdziwego IP, więc po konfiguracji kreatorkiem wbudowanym w foxyproxy sprawdzam na ip.wp.pl i pokazuje mi prawdziwe IP
Moje pytanie jak skonfigurować to rozszerzenie, albo inaczej czy używanie tego ma w ogóle jakiś sens?
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 (.NET CLR 3.5.30729)
Twoje pytanie świadczy o niezrozumieniu w ogóle zagadnienia proxy, wiec nie licz na pomoc w postaci wytłumaczenia całego tematu, a później szczegółowym opisie konfiguracji. Masz w ogóle jakiś serwer proxy? Wiesz co to (oczywiście pytanie rzucone na wiatr bo i tak tutaj pewnie nie wrócę żeby sprawdzić czy coś odpisałeś)?
Zacznij sobie od dowiedzenia się co to jest proxy i na czym polega. Chować IP to sobie możesz Tor-em - może będzie dla Ciebie mniej problematyczny bo nie trzeba wiele ustawiać.
Poza tym nikt nie ma obowiązku pomagać. Nie znasz się to się naucz a nie wymagaj żeby Cie nauczano.
Zacznij sobie od dowiedzenia się co to jest proxy i na czym polega. Chować IP to sobie możesz Tor-em - może będzie dla Ciebie mniej problematyczny bo nie trzeba wiele ustawiać.
Poza tym nikt nie ma obowiązku pomagać. Nie znasz się to się naucz a nie wymagaj żeby Cie nauczano.
- ml
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)
Witam
Czy da sie zrobic cos w Firefoxie zeby zmieniajac proxy w foxyproxy to proxy bylo juz ustawione w ustawieniach internetowych ?? Bo normalnie musze najpierw w foxy proxy zminic pozniej w IE . Zalezy mi na tym bo jeden program ktorego uzywam konfiguruje sie z IE i jakie ma proxy ta przegladarka takie ma ten program . Zeby to dzialalo na ksztalt proxy switchera klikasz na jakies proxy i juz jest w ustawieniach intenetowych
Czy da sie zrobic cos w Firefoxie zeby zmieniajac proxy w foxyproxy to proxy bylo juz ustawione w ustawieniach internetowych ?? Bo normalnie musze najpierw w foxy proxy zminic pozniej w IE . Zalezy mi na tym bo jeden program ktorego uzywam konfiguruje sie z IE i jakie ma proxy ta przegladarka takie ma ten program . Zeby to dzialalo na ksztalt proxy switchera klikasz na jakies proxy i juz jest w ustawieniach intenetowych
- Pipinho*
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)
Pipinho pisze:Czy da sie zrobic cos w Firefoxie zeby zmieniajac proxy w foxyproxy to proxy bylo juz ustawione w ustawieniach internetowych ??
Najprawdopodobniej nie. Chyba, że skorzystasz z jakiegoś zewnętrznego oprogramowania, w skład którego wchodzi dodatek dla Firefoksa, który po zmianie ustawień w Firefoksie transferuje je do reszty systemu.
Pipinho pisze:Bo normalnie musze najpierw w foxy proxy zminic pozniej w IE .
Zastosuj konfigurację proxy w ustawieniach połączenia internetowego, wówczas obie przeglądarki (IE oraz Firefox) będą korzystały z tych samych ustawień, od momentu ustanowienia połączenia przez system.
Do przechowywania kilku konfiguracji połączenia i ich łatwego przełączania się możesz wykorzystać NetSetMan.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa