MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Browser backgrounds - czy jest alternatywa?

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Browser backgrounds - czy jest alternatywa?

Postautor: ishii » 07 października 2009, 18:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

Czy ktoś zna może inne rozszerzenie o tej samej funkcjonalności (wyświetlanie zdefiniowanych zdjęć i obrazków w nowo otwartej karcie)? Browser backgrounds jest mocno rozdęte (ponad 1,5MB) Dzięki z góry za odpowiedzi.
ishii

Z nami od: 01 września 2005, 01:15

Re: Browser backgrounds - czy jest alternatywa?

Postautor: Grzegorz » 07 października 2009, 21:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

A nie lepiej załatwić to za pomocą userChrome.css i userContent.css? Dwie linijki i po sprawie. Przejrzy popularne modyfikacje oraz istniejące na forum wątki dotyczące modyfikacji interfejsu za pomocą CSS.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Re: Browser backgrounds - czy jest alternatywa?

Postautor: ishii » 07 października 2009, 22:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

Też myślałem o tym, dzięki za linki, poczytam.

Znalazłem to:

#/* Use a Background Image for the Toolbars */
menubar, toolbox, toolbar, .tabbrowser-tabs {
background-image: url(”background.gif”) !important; background-color: none !important; }

nie wiem dlaczego nie działa, może obrazek musi być w konkretnych rozmiarach?..natomiast chodzi mi o coś innego: o ustawienie obrazka pokazującego się w całym oknie przeglądarki, tak jak można ustawić taką opcję w speeddial, kiedy przy otwarciu nowej karty pokazują się miniatury najczęściej odwiedzanych stron do wyboru - chodzi mi o to, żeby w tym miejscu był obrazek, który wybiorę

niektóry wpisy działają, tak jak ten na przykład:

/* Remove Back button when there's nothing to go Back to */
#back-button[disabled="true"] { display: none; }

lub ten

/* Remove the Bookmark Star */
#star-button { display: none !important; }

a niektóre nie - lupa nie znika z pola wyszukiwarki:

#/*Remove magnifying glass button from search box*/
.search-go-button-stack { display: none !important; }
ishii

Z nami od: 01 września 2005, 01:15

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa