Siema, po kilkutygodniowym romansie z Chrome postanowiłem wrócić do FireFoxa (powód - wczoraj dwukrotnie ściąganie dość dużego pliku zatrzymało się na 99,(9)% co bardzo mnie zdenerwowało, oraz wniosek, że jeszcze trochę i google będzie znało mnie lepiej niż własna matka).
Chciałbym jednak przenieść kilka fajnych rzeczy z owej przeglądarki do tej jedynej słusznej.
Pierwsza sprawa to oszczędzanie miejsca - jako osoba z maciupkim monitorem doceniam każde dodatkowe piksele więcej. Czy jest więc możliwość przerobienia FireFoxa by wyglądał jak Chrome (chodzi tu o górne oraz dolne paski)?
Drugie pytanko, czy znacie może FireFoxowy odpowiednik 4Chan4Chrome? To na czym mi najbardziej zależy to powiększanie obrazka klikaniem na niego oraz pokazywanie nowych postów bez odświeżania strony.
Firefox jak Chrome, dodatek do 4chana
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Firefox jak Chrome, dodatek do 4chana
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8
- Hubabuba
Odp: Firefox jak Chrome, dodatek do 4chana
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8
Hubabuba pisze:wniosek, że jeszcze trochę i google będzie znało mnie lepiej niż własna matka
Użytkownicy aktualnej wersji Chrome i Firefoksa udostępniają takie same informacje Google (mechanizm ochrony przed niebezpiecznymi witrynami jest wspólny w obu przeglądarkach, reszta zależy od obsługi ciasteczek, geolokalizacji i stanu zalogowań w czasie korzystania z wyszukiwarki).
Hubabuba pisze:jako osoba z maciupkim monitorem doceniam każde dodatkowe piksele więcej.
Firefox może wyglądać jeszcze bardziej minimalistycznie niż Chrome z jego wielkimi przyciskami i obramowaniami wokół tychże. Poszukaj odpowiedniego motywu (pod hasłem minimal lub compact) oraz poukrywaj zbędne paski.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
Odp: Firefox jak Chrome, dodatek do 4chana
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8
- FighterFox
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa