Z góry uprzedzę, że dokonywałem już wielu poszukiwań i kończyły się one sporą klapą. Mianowicie, chodzi o coś w rodzaju key bindera - czyli przypisywaniu funkcji wybranemu przez siebie klawiszowi. Czy istnieje taki, właściwie działający na mozille firefox?
Dla przykładu: chciałbym, aby pod klawiszem TAB lub 2 wchodził mi adres http://www.google.pl - bądź inny wybrany. Lub żeby pod klawiszem P przeglądarka automatycznie przeskakiwała z jednej karty na drugą, a także klikała opcję zapisaną pod ENTER (pod enterem chyba jest jakaś akceptacja czy coś w tym rodzaju, nie mniej nawiązuje do tego, aby były dwie opcje pod 1 klawiszem). Jeśli ktoś nie rozumie, to postaram się przybliżyć mocniej o co mi chodzi - edycja skrótów klawiszowych.
Dodam też, że kiedyś znalazłem link do jakiejś strony gdzie było rozpisane jak edytować skróty mozilli, ale nie pamiętam gdzie.....
Kolejna sprawa jest taka, czy przeglądarka SeaMonkey jest szybszą przeglądarką od w/w i czy jest możliwość ustawiania tam swoich skrótów klawiszowych? (Co prawda, zaraz jak znajdę chwilę to zainstaluje ją, jednak pytam na zapas).
Pozdrawiam,