MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

NoScript blokuje mi radio internetowe

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

NoScript blokuje mi radio internetowe

Postautor: Sams » 10 maja 2011, 11:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1

Nie mogę słuchać audycji z radia wnet przy włączonym dodatku noscript.

http://www.radiownet.pl/#/publikacje/poranek-10-maja--3

Wyłączenie blokowania skryptów na stronie radia wnet, a nawet wpisanie adresu do grupy zaufanych noscript, skutkuje tylko tym, że pojawia się okienko "wczytywanie" i dalej nic się nie dzieje. Problem znika, gdy wyłączy się ten dodatek z about:addons i zrestartuje się firefoxa.

Czy ktoś ma pomysł co zrobić, żebym nie musiał za każdym razem fizycznie wyłączać dodatku noscript na stronie radia wnet ?
Sams

Odp: NoScript blokuje mi radio internetowe

Postautor: Mirek » 10 maja 2011, 15:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.17) Gecko/20110420 Firefox/3.6.17

Żeby zaczęło działać, musiałem zezwolić (przynajmniej tymczasowo) na wykonywanie skryptów z facebook.com. A samego NoScripta możesz wyłączać, bez restartowania Firefoksa wybierając po prostu "Wyłącz blokowanie skryptów (niebezpieczne)" - dostępne pod przyciskiem NoScripta (chyba ręcznie trzeba go dodać) lub po kliknięciu "Ustawienia" na pasku z powiadomieniami NoScripta. Albo jeszcze można zezwolić na wszystko danej stronie.
Mirek
Moderator

Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37

Odp: NoScript blokuje mi radio internetowe

Postautor: Grzegorz » 11 maja 2011, 09:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.17) Gecko/20110420 Firefox/3.6.17

GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa