MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Kopiowanie do schowka, nie AutoCopy

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Kopiowanie do schowka, nie AutoCopy

Postautor: Kageori » 17 maja 2011, 20:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1

Witam,
Szukam rozszerzenia bądź może ktoś powie mi jakie ustawienia mogłabym zmienić.

Chciałabym, żeby jedna moja strona miała możliwość dostępu do schowka, znajdują się w niej okienka tekstowe i chciałabym, aby ich treść sama się kopiowała po zaznaczeniu.
Próbowałam użyć dodatku AutoCopy, ale on kopiuje wszystkie zaznaczone teksty i do tego nie zawsze, a ja potrzebuję tylko z tej jednej, jedynej taki efekt mieć.
Zmieniłabym to w about:config, ale nie chcę czegoś popsuć przypadkiem, może jest ktoś kto zna albo rozszerzenie, albo wie, które opcje trzeba by zmienić.

Na tym forum: http://forum.webhelp.pl/scripts-support ... 16588.html znalazłam taką radę:
Ogólnie, będziesz musiał:
- zmienić domyślną politykę
albo
- utworzyć nową politykę dla wybranych stron

A rozchodzi się o uprawnienie dla

capability.policies.nazwa_polityki.Clipboard.cutcopy (albo copycut, nie pamiętam dokładnie) na allAccess i
capability.policies.nazwa_polityki.Clipboard.paste na allAccess.
Pod nazwa_polityki podstawiasz sobie istniejącą grupę polityk (czyli domyślną albo którą sobie wcześniej utworzyłeś).

Ale czy to się w ogolę sprawdzi? Czy można coś takiego zrobić?

Chyba, że może ustawić można jakoś w AutoCopy, żeby zapamiętywał tylko jedno zaznaczenie do momentu, aż się je wklei?
Bardzo proszę o jakieś rady.

[EDIT]
Przepraszam za zawracanie głowy, dziś znalazłam rozszerzenie, które daje mi możliwość ustalenia tego co chcę kopiować. FasterFox i ClickCutter AutoCopy, oba dają mi "władzę" nad tym co chcę przekopiować, ponieważ liczy się tylko zaznaczenie myszką, a nie jak w AutoCopy każde zaznaczenie również to z Ctrl+A, o to mi chodziło, tylko nie umiałam napisać od razu:)
Nawet Cutter lepszy bo w nim dokładnie mogę ustalić co chcę kopiować poprzez długość naciśnięcia klawisza.

Temat do zamknięcia.
Kageori

Z nami od: 17 maja 2011, 13:38

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa