MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

dwa osobne paski zakładek

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

dwa osobne paski zakładek

Postautor: badas » 22 czerwca 2011, 08:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Cześć!
To mój pierwszy post na tym forum i od razu chciałbym podziękować wszystkim, którzy przyczyniają się do rozwoju Firefoxa. Korzystam z niego już od wielu lat i wciąż nie przestaje mnie zadziwiać jego sprawność i funkcjonalność. Ale do rzeczy.

Korzystam z dodatku Multirow bookmarks toolbar plus, który pozwala mi na wyświetlanie wielu linii zakładek w pasku zakładek. Jednak chciałbym trochę bardziej uprzyjemnić sobie wybór niektórych stron i chciałbym dodać drugi pasek zakładek (nie kolejną linię), który znajdowałby się w pasku bocznym np. po lewej stronie. Ale uwaga, pojawiały by się tam tylko ikonki do stron. Poniżej wklejam obrazek z tym jak chciałbym aby to wyglądało (zaznaczone na czerwono):
Obrazek
I pytanie do Was. Czy jest w ogóle możliwe zrobienie czegoś takiego? Jeśli tak, to w jaki sposób, tzn bardziej jakimiś dodatkami, czy też może ingerencją w samego firefoxa?
badas

Odp: dwa osobne paski zakładek

Postautor: Grzegorz » 25 czerwca 2011, 19:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.18) Gecko/20110614 Firefox/3.6.18

Dwóch osobnych raczej nie, chyba że pogodzisz dwa różne paski (standardowe zakładki i np. samfind bookmarks lub gbookmarks). Możesz też przetestować Multirow Bookamarks Bar lub All In One Sidebar.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: MrValider » 28 czerwca 2011, 22:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

To ja się podepnę - mam dwie grupy kart - czy jest możliwość aby przy zmianie grupy zmieniały mi się zakładki?
Np. grupa 'dom' i w zakładkach mam google, lastfm etc a po przejściu do grupy 'praca' pojawiają się całkiem inne strony(oczywiście mogą się powtarzać). Czy zna ktoś dodatek(o ile taki jest) który w ten sposób działa?
MrValider

Postautor: dexter » 29 czerwca 2011, 08:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:7.0a1) Gecko/20110627 Firefox/7.0a1

Raczej nie ma czegoś takiego.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: MrValider » 29 czerwca 2011, 17:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Dzięki, pozostaje mi w takim razie zapisać ważniejsze rzeczy w kartach i korzystać z wtyczki BarTab Litle.
MrValider

Postautor: maya » 29 czerwca 2011, 23:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Hm, sorki, że tak troszkę od tematu ale moim zdaniem marnujesz sobie miejsce w przeglądarce.
Zobacz jak ja mam:

Wszystko poukładane w folderach (ponad 600 zakładek).
Obrazek

Ok może pomoże ci taki dodatek, który jeszcze oficjalnie nie jest kompatybilny z 5.0 ale działa w pełni na tej wersji
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... e-buttons/
Gdybyś chciał go użyć to po zainstalowaniu klikasz prawym w 'Home' i "Dostosuj'
Łapiesz ikonkę { Combine i upuszczasz przed pierwszą zakładką ( u ciebie google).

Poniekąd to też jakieś wyjście, zgrupownie zakładek i wyświetlenie samych favicons.
You'll Never Walk Alone !
maya

Z nami od: 11 lipca 2007, 13:42

Postautor: beata072 » 19 maja 2012, 19:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0

Pozwolę sobie odświeżyć temat, ponieważ korzystam z laptopa o rozdzielczości ekranu 1600x900 i chciałam sobie część zakładek przenieść na pasek boczny, np. Vertical Toolbar albo All-in-One Sidebar. Na pasku zakładek mam foldery z pogrupowanymi w nich zakładkami, a na pasku bocznym chciałam mieć pojedyncze zakładki do najczęściej używanych stron, czyli dokładnie tak samo jak założyciel tego tematu. Przeglądając dodatki na str.: https://addons.mozilla.org znalazłam idealne rozwiązanie tego problemu, a mianowicie Google Shortcuts. Dodatek niby dodaje przyciski do usług google, ale można w nim również dodawać własne przyciski do dowolnych stron z własnymi favikonami, a skróty do usług google usunąć jeśli się z nich nie korzysta. Przyciski mogą być ustawione w poziomie lub w pionie i umieszczone na dowolnym pasku: nawigacji, narzędzi czy bocznym. Mam nadzieję, że jeszcze komuś przyda się ta informacja.
beata072

Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa