Witam.
Jak w temacie rozchodzi mi się o te dwa rozszerzenia. I problem jest w tym że żadne z nich nie daje wszystkich potrzebnych opcji, lub ja nie potrafię odpowiednio ich ustawić.
W efekcie chciałbym móc zapisywać zdjęcia, obrazy z wybranych stron w jednym folderze, a wszystkie pozostałe w innym domyślnym folderze.
Pozostaje jeszcze kwestia zmiany nazwy przy takiej samej nazwie.
Korzystając z Automatic Save Folder nie ma problemu z zapisywaniem do różnych folderów (odpowiedni filtr z nazwą domeny załatwia sprawę). jednak za każdym razem gdy chce zapisać jakiś obraz wyskakuje mi okienko do zapisu obrazu. Mimo tego że rozszerzenie niby posiada opcję żeby nie pokazywać tego okna to i tak ono się pokazuje. próbowałem różnie ustawiać w opcjach i nic. Drugi minus to taki że jeśli nazwa się powtarza to trzeba ją zmienić ręczne.
Natomiast Download Sort posiada ustawienia odnośnie nazwy pliku z jaką ma być on zapisany. Jednak mam problem bo nie wiem jak prawidłowo ustawić wyrażenia regularne bądź słowa kluczowe, aby z wybranych domen zapisywało mi do jednego folderu a z pozostałych do innego.
Prośba jest taka żeby ktoś wyjaśnił mi jak mam ustawić któreś z tych rozszerzeń aby działało tak jak bym sobie życzył. Oczywiście Automatic save Folder nie ma opcji zmiany nazwy, no ale bez tego mogę się obejść. Potrzebuje wiedzieć jak w tym rozszerzeniu ustawić aby nie pojawiało mi się oko do zapisu tylko żeby zapisywało automatycznie. Ewentualnie jak skonfigurować Download Sort. Naprawdę próbowałem i nic mi z tego nie wychodziło.
Tak na marginesie czego dokładnie dotyczy wyrażenie regularne, bo moim zdaniem to domeny z jakiej zapisuje obraz. A słowa kluczowe tylko nazwy obrazu czy również domeny?
Będę wdzięczny za pomoc.
Automatic Save Folder lub Download Sort
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Automatic Save Folder lub Download Sort
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0
- blade_024
- Z nami od: 15 grudnia 2005, 23:04
Odp: Automatic Save Folder lub Download Sort
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:7.0a2) Gecko/20110729 Firefox/7.0a2
1. Nie możesz mieć zainstalowanych obu rozszerzeń na raz, bo "gryzą się ze sobą".
2. Nie zapomnij wyłączyć okna pobierania w opcjach Firefoksa 9menu Narzędzia > Opcje > Ogólne . odznacz opcję "Wyświetl menedżer pobierania..." i wskaż jakiś domyślny folder pobierania.
2. Nie zapomnij wyłączyć okna pobierania w opcjach Firefoksa 9menu Narzędzia > Opcje > Ogólne . odznacz opcję "Wyświetl menedżer pobierania..." i wskaż jakiś domyślny folder pobierania.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
Odp: Automatic Save Folder lub Download Sort
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0
1. Zainstalowanie to chyba mogę, tylko włączone oba nie mogą być.
2. Tak właśnie mam ustawione jak piszesz.
2. Tak właśnie mam ustawione jak piszesz.
- blade_024
- Z nami od: 15 grudnia 2005, 23:04
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa