Od dawna korzystam z dodatku Adblock Plus jak również z Adblock Plus Pop-up Addon.
Problem 1. Do tej pory opcje dodatku Pop-up były widoczne w menu po kliknięciu ikony Adblock Plusa i nagle z nieznanych przyczyn przestały się tam pokazywać.
Problem 2. Pasek dodatków mam wyłączony a ikonę Adblocka miałam zawsze na pasku bocznym All-in-One Sidebar, mniej więcej w połowie wysokości, bo tak było mi najwygodniej. Nagle z nieznanych przyczyn po każdym restarcie FF ikona zaczęła się przemieszczać na sam dół tego paska. W końcu zamiast AiOS zainstalowałam Vertical Toolbar, ale to nie naprawiło problemu.
Przeinstalowałam już nawet całego Firefoxa, usuwając wcześniej wszelkie ślady po Adblocku i innych ustawieniach, ale nic się nie zmieniło. Co można zrobić aby chociaż ta ikona siedziała tam, gdzie ją ustawię albo pokazywała się na pasku narzędzi nawigacyjnych zamiast na pasku dodatków?
@Edit
Już wiem, to wszystko przez aktualizację. Zainstalowałam starszą wersję Adblock Plusa i teraz mam wszystko tak jak dawniej. Dziwne, że najnowsza wersja jest gorsza. A może da się jakoś przenieść te opcje ze starszej wersji do najnowszej?
Adblock Plus - dziwne problemy
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Adblock Plus - dziwne problemy
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:13.0) Gecko/20100101 Firefox/13.0.1
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa