MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Pobieranie plików - problem

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Pobieranie plików - problem

Postautor: pytająca » 12 kwietnia 2013, 14:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0

Witam,

mam pewien problem i nie umiem sobie z nim poradzić. Mam generalnie wolne łącze internetowe (max. prędkość pobierania to tylko 120 kB/s) i plik o wielkości ok. 350 MB pobierał mi się zawsze coś ok. 45 min. Wczoraj automatycznie zainstalowała się jakaś aktualizacja, która zmieniła wygląd okna pobierania plików, utrudniła działanie - przy starym wyglądzie okno pobierania plików miałam zawsze na pasku zadań i wyłączało się ono jeśli plik się już pobrał. Nie musiało być otworzone okno przeglądarki żeby plik się pobierał. Obecnie jest tak, że jak zamknę okno przeglądarki to plik też się nie pobiera, a dodatkowo strasznie zamuliło mi i tak już wolne łącze, bo teraz plik 350 MB pobiera się 60-65 min!!! Jakaś masakra! Nie znam się na komputerach, mam nadzieję,że ktoś mógłby mi pomóc jak to odkręcić? Jak wrócić do poprzedniego wyglądu lub jak odinstalować aktualizację, która zainstalowała się sama?

Tak wyglądało jeszcze wczoraj okno do pobierania plików (było zawsze na wierzchu, a przeglądarka nie musiała być otworzona aby plik się pobierał - zdjęcie przykładowe, zaczerpnięte ze strony Mozilli):

http://images43.fotosik.pl/1801/60178dc2e85dab71.jpg

A tak wygląda teraz (zamula strasznie, i nie pobiera gdy wyłączę okno przeglądarki):

http://images50.fotosik.pl/1919/16a87663cfb0d957gen.jpg

Pomoże ktoś? Będę ogromnie wdzięczna!!!
pytająca

Odp: Pobieranie plików - problem

Postautor: pytająca » 12 kwietnia 2013, 14:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:16.0) Gecko/20100101 Firefox/16.0

To jakaś "grubsza sprawa", bo idąc moim prostym tokiem rozumowania, odinstalowałam Mozillę i zainstalowałam tą samą wersję tylko taką sprzed aktualizacji. Okno pobierania plików wróciło do normy, czyli jest tak jak chciałam, ale prędkość pobierania pliku nadal wolniejsza :( 350 MB będzie pobierało się ok. godziny, a jeszcze wczoraj taki plik pobierał się 40-45 min, czyli to 25-30% dłużej teraz będzie trwało :( I o co w tym wszystkim chodzi? :( Czyli aktualizacja zainstalowała jeszcze coś innego, o czym nie mam pojęcia, co spowodowało wolniejsze ściąganie (a prędkość cały czas pokazuje bez zmian: 120 kB/s) i zamulanie (nawet strony wolniej się wczytują) :( Ech... (cichutkie HELP) :(
pytająca

Odp: Pobieranie plików - problem

Postautor: dexter » 12 kwietnia 2013, 14:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:23.0) Gecko/20130411 Firefox/23.0

To jest dział dotyczący rozszerzeń dla Firefoksa.

Temat był niedawno poruszany w odpowiednim dziale: Zamykanie przeglądarki zamyka menedżera pobierania.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa