MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

pocket wtyczka - bezpieczna???

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

pocket wtyczka - bezpieczna???

Postautor: danman » 25 marca 2015, 11:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0

Rewelacyjna wg mnie wtyczka pocket https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... -it-later/ Klikasz i masz zakładkę, którą błyskawicznie znajdziesz, jeśli jest to tekst, w miejscu, w którym skończyło się czytać. Jest tylko jedno ale.... Adwcleaner http://www.dobreprogramy.pl/AdwCleaner, ... 38865.html - programik wyłapujący szkodniki w przeglądarkach, w Firefoxie od kiedy pamiętam ten dodatek POCKET traktuje jako szkodnika i zaleca jego usunięcie.

Nigdzie w necie nie znalazłem informacji na ten temat. Pocket to jedna z bardziej polecanych i pobieranych wtyczek do fx. Z drugiej strony Adwcleaner nie raz mi pomógł. Dopiero co groził mi format.

Czy jest ktoś zorientowany, jak się sprawy mają? Czy ta wtyczka jest bezpieczna?
Ewentualnie czy jest ktoś polecić inny dodatek mający te same, zbliżone funkcje?
danman

Odp: pocket wtyczka - bezpieczna???

Postautor: dexter » 25 marca 2015, 11:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0

Powinna być bezpieczna, jednak w Firefoksie 39 pojawia się Reading List, czyli podobna funkcjonalność bez potrzeby dodatków. Może nie tak rewelacyjna na razie, ale nie trzeba się rejestrować w dodatkowym serwisie.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: danman » 25 marca 2015, 11:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0

39? Mam obecnie najaktualniejszą wersję. Dla wersji 36 nieosiągalne.

W tym Pocket trzeba się rejestrować, ale jest to dość umowne,
nie trzeba potwierdzać maila. Z drugiej strony marzyłby mi dodatek tego
typu, który nie zapisuje moich zakładek na serwerze, tylko klasycznie mam
je u siebie w przeglądarce zapisane.
danman

Postautor: głupi jasio » 16 czerwca 2015, 06:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0

to ja się grzecznie pytam po jaki ...@#%#@%...pip... POCKET jak jest bookmark i session manager i restore ?!?

i co za myśliciel wpadł na pomysł, żeby Options otwierało się jako Next Tab bez opcji potwierdzenia zmian w postaci przycisku OK ?!

jakieś głupie ze zmiany...
głupi jasio

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa