Szukam translatora
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Szukam translatora
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
Szukam dodatku, który poradzi sobie z tłumaczeniem całej strony łącznie z komentarzami na stronie: https://www.viki.com/tv/29266c-love-me-if-you-dare. Mam zainstalowane: S3.Google translator oraz Wiktionary and Google Translate, ale żaden sobie nie radzi. Skryptozakładka z translatorem od MS też nie działa. Teraz muszę te komentarze zaznaczać i tłumaczenie pojawia się w osobnym okienku, co jest dość niewygodne i mało czytelne. Istnieje taki dodatek?
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Odp: Szukam translatora
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0
Ja używam Google Translator for Firefox 2.1.0.5.1. Można tłumaczyć całe strony lub zaznaczony tekst.
- BronekT
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
@farrad - też mi się niestety tak wydaje
@BronekT - te, których ja używam również tłumaczą całe strony jak i zaznaczony tekst, ale nie potrafią przetłumaczyć całej strony razem z komentarzami na viki.com. Czy możesz konkretnie napisać, jak Twój translator radzi sobie właśnie z tą stroną? Bo na razie to Twój post nic nie wnosi. Jest mnóstwo translatorów mających funkcję tłumaczenia całej strony, ale w praktyce z różnymi stronami różnie sobie radzą.
Zastanawiam się, czy nie utworzyć po prostu nowego profilu i tam przetestować wszystkie po kolei, ale nie wiem, czy ma to sens. Ciekawa jestem, jak to jest na takiej stronie zrobione, że translator jakby nie widzi tej części z komentarzami...
@BronekT - te, których ja używam również tłumaczą całe strony jak i zaznaczony tekst, ale nie potrafią przetłumaczyć całej strony razem z komentarzami na viki.com. Czy możesz konkretnie napisać, jak Twój translator radzi sobie właśnie z tą stroną? Bo na razie to Twój post nic nie wnosi. Jest mnóstwo translatorów mających funkcję tłumaczenia całej strony, ale w praktyce z różnymi stronami różnie sobie radzą.
Zastanawiam się, czy nie utworzyć po prostu nowego profilu i tam przetestować wszystkie po kolei, ale nie wiem, czy ma to sens. Ciekawa jestem, jak to jest na takiej stronie zrobione, że translator jakby nie widzi tej części z komentarzami...
- beata072
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0
beata072 pisze:Ciekawa jestem, jak to jest na takiej stronie zrobione, że translator jakby nie widzi tej części z komentarzami...
Tam jest wtyczka Disqus, a więc komentarze ładowane są długo po załadowaniu strony za pomocą javascriptu.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Dziękuję za info 
- beata072
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0
Odświeżam temat. Tym razem mam problem z tłumaczeniem komentarzy na Twitterze. W Google Chrome są tłumaczone bez żadnych dodatków, natomiast na Firefox żaden z dodatków, które wymieniłam w pierwszym poście tego tematu nie działa. Skoro na Chrome tłumaczenie jest możliwe, to może istnieje jakiś dodatek dla FF, który sobie z tym poradzi? Dodam, że chodzi mi o tłumaczenie całej strony z komentarzami, a nie tylko zaznaczonego tekstu.
- beata072
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa