MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Wymuszenie wyświetlania polskiego menu przez dodatek.

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Wymuszenie wyświetlania polskiego menu przez dodatek.

Postautor: waniaa » 14 listopada 2018, 17:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:40.0) Gecko/20100101 IceDragon/40.1.1.18 Firefox/40.0.2

Wiem że dodatki ustawiają język menu na ten w jakim jest wyświetlane menu w Firefoxie.
Chciałbym się zapytać czy jest możliwość wymuszenia zmiany wyświetlania menu w dodatkach na inny, gdy dany dodatek ma inne języki tłumaczenia np: Firefox jest w języku angielskim, a dodatek po polsku.
waniaa
 
Posty: 3
Z nami od: 14 listopada 2018, 17:36

Odp: Wymuszenie wyświetlania polskiego menu przez dodatek.

Postautor: dexter » 14 listopada 2018, 20:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:65.0) Gecko/20100101 Firefox/65.0

Chyba nie. Jeżeli dodatek jest zlokalizowany w danym języku, to wyświetli się w tym samym języku, co Firefox.
dexter
Moderator
 
Posty: 7720
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Wymuszenie wyświetlania polskiego menu przez dodatek.

Postautor: krystian3w » 14 listopada 2018, 22:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:63.0) Gecko/20100101 Firefox/63.0

Wydawać własny fork dodatku?
krystian3w
 
Posty: 809
Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Odp: Wymuszenie wyświetlania polskiego menu przez dodatek.

Postautor: waniaa » 15 listopada 2018, 15:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:40.0) Gecko/20100101 IceDragon/40.1.1.18 Firefox/40.0.2

Dzięki za szybką odpowiedź.
waniaa
 
Posty: 3
Z nami od: 14 listopada 2018, 17:36

Odp: Wymuszenie wyświetlania polskiego menu przez dodatek.

Postautor: krystian3w » 15 listopada 2018, 15:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/69.0.3497.100 Safari/537.36 OPR/56.0.3051.99

Opcjonalnie zmień klucz general.useragent.locale / utwórz go i nie instaluj pakietu językowego - takie coś działa, PL Firefox 63.0.1 x64 i dodatki mam z angielskim interfejsem, bo są przetłumaczone i nie mam zainstalowanego żadnego angielskiego pakietu językowego.

Raczej też powinno zadziałać na Firefox 40 (z 2015).

Firefox 59+ używa już: intl.locale.requested viewtopic.php?f=15&t=49582
krystian3w
 
Posty: 809
Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Odp: Wymuszenie wyświetlania polskiego menu przez dodatek.

Postautor: waniaa » 02 grudnia 2018, 22:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:40.0) Gecko/20100101 IceDragon/40.1.1.18 Firefox/40.0.2

Zmiana klucza general.useragent.locale i wpisanie pl zmienia menu dodatku na polskie jeżeli ma polskie tłumaczenie,niestety działa tylko do zamknięcia firefoxa. Ale to wystarczy by skonfigurować dodatek. Dzięki.
waniaa
 
Posty: 3
Z nami od: 14 listopada 2018, 17:36

Odp: Wymuszenie wyświetlania polskiego menu przez dodatek.

Postautor: krystian3w » 03 grudnia 2018, 12:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.102 Safari/537.36 OPR/57.0.3098.76

U mnie to z zmianą na angielski działa w FX 63 cały czas - dodatki z tłumaczeniem na angielski mają taki interfejs, klucz się nie resetuje (i nie znika) a brak dodatku językowego z jakimkolwiek angielskim (np. brytyjski, amerykański, australijski itd.) zostawia standardowy język z instalatora.
krystian3w
 
Posty: 809
Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27


Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: