MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Shredder 3.0b2pre a słownik [Mac]

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Shredder 3.0b2pre a słownik [Mac]

Postautor: microust » 16 lutego 2009, 11:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_5_6; en-us) AppleWebKit/525.27.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.2.1 Safari/525.27.1

Witam,

mam pewien problem z zainstalowanie słownika do wersji Shredder 3.0b2pre.
Słownik został pobrany ze strony z dodatkami (https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/3052), w informacji widnieje opis że działa z moją wersją. Niestety nie, albo ja nie mogę sobie z tym poradzić. Podobna sytuacja była z PosBoxem, stąd powrót do TB.

Za wszelkie sugestie będę wdzięczny. Poza tymi by szukać w googlach - na to niestety nie mam obecnie czasu.

pozdrawiam
microust
jestem typowym end userem - ale moze kiedys i ja bede mogl pomoc
microust

Z nami od: 11 listopada 2004, 10:48

Postautor: Grzegorz » 16 lutego 2009, 13:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.0.6) Gecko/2009020911 Ubuntu/8.10 (intrepid) Firefox/3.0.6

Shredder 3.0b2pre to wersja rozwojowa, nie jest przeznaczona dla zwykłego użytkownika.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: microust » 16 lutego 2009, 15:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_5_6; en-us) AppleWebKit/525.27.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.2.1 Safari/525.27.1

Wiem, mam tego pełną świadomość. Niestety dotychczasowa wersja TB nie odpowiada mi na Leopardzie. Samego TB znam od dawna, tematy nie tematy, rozszerzenia. Niestety traf chciał że odpowiada mi dopiero S.

Swój post oparłem na informacji pobrane ze strony z rozszerzeniami, gdzie jest napisane że słownik działa z wersją programu który ma zainstalowany.
Skoro tak jest napisane, mam wrażenie że powinien działać, jeśli nie - jakoś to przeżyję (czytaj, wzmożona czujność podczas pisania).
microust

Postautor: dexter » 16 lutego 2009, 16:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2a1pre) Gecko/20090215 Minefield/3.2a1pre

microust pisze:Swój post oparłem na informacji pobrane ze strony z rozszerzeniami, gdzie jest napisane że słownik działa z wersją programu który ma zainstalowany.

Nie, słownik działa do wersji 3.0a1

microust pisze:Samego TB znam od dawna, tematy nie tematy, rozszerzenia.

Zaawansowany użytkownik powinien wiedzieć, jak zainstalować takie rozszerzenie. Jeżeli tego nie wiesz - nie powinieneś używać wersji rozwojowej.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: microust » 17 lutego 2009, 13:07

dexter pisze:
microust pisze:Swój post oparłem na informacji pobrane ze strony z rozszerzeniami, gdzie jest napisane że słownik działa z wersją programu który ma zainstalowany.

dexter pisze:Nie, słownik działa do wersji 3.0a1

No patrz, wynika że z czytaniem mam problem a nie ze słownikiem.

Obrazek

dexter pisze:
microust pisze:Samego TB znam od dawna, tematy nie tematy, rozszerzenia.

Zaawansowany użytkownik powinien wiedzieć, jak zainstalować takie rozszerzenie. Jeżeli tego nie wiesz - nie powinieneś używać wersji rozwojowej.

Tu się zgodzę. Nie jestem zaawansowany - co masz nawet w mojej stopce.
Jednak TB stabilne mi nie odpowiada i szukam rozwiązania. Jest nim Shredder.

Pytanie brzmiało - jak go zainstalować, skoro widnieje na stronie jako dostępny dla posiadanej wersji.

Pytanie drugie, pomocnicze - gdzie mam zdobyć doświadczenie jak nie na forum Mozilli? ;-)
microust

Postautor: dexter » 17 lutego 2009, 14:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2a1pre) Gecko/20090216 Minefield/3.2a1pre

microust pisze:No patrz, wynika że z czytaniem mam problem a nie ze słownikiem.

Nie trzeba od razu wierzyć we wszystko, co jest napisane ;).

dexter pisze:gdzie mam zdobyć doświadczenie jak nie na forum Mozilli? ;-)

O, bardzo dobrze ;).

dexter pisze:Pytanie brzmiało - jak go zainstalować, skoro widnieje na stronie jako dostępny dla posiadanej wersji.

1. Rozpakować ściągnięty plik .xpi (to jest archiwum spakowane zip-em)
2. W pliku install.rdf znaleźć wpis <em:maxVersion>3.0a1</em:maxVersion> i to pomiędzy znacznikami zamienić na przykład na 3.*
3. Spakować ponownie zip-em
4. Zainstalować - powinno działać.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: microust » 17 lutego 2009, 16:33

No to się ubawiłem właśnie. Sam z siebie.

Najpierw dziękuję za odpowiedź, która prawdopodobnie mogła być pomocna.
Dzięki. :D

Namęczyłem się, napociłem, zmiany w trzech miejscach w pliku, w jednej, kolejno. I nic, błąd i błąd podczas instalacji. W między czasie poszła aktualizacja Shreddera i bum. Voila. Słownik zainstalował się z oryginalnej paczki. I działa.
microust

Wróć do Rozszerzenia dla Thunderbirda