Filtrowanie adresów poczty przychodzacej.
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Filtrowanie adresów poczty przychodzacej.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.8) Gecko/2009032609 Firefox/3.0.8 Creative ZENcast v1.00.19
Cześć.
Poszukuje rozszerzenia do TB które blokowało by pobieranie wiadomości z serwera od konkretnych nadawców.
Filtr w który jest zaopatrzony TB pozwala wprawdzie na usuniecie pobranych wiadomości ale dopiero po ich sciagnięciu na dysk.
Mozna też uzyc opcji usuń z serwera ale ja chcę te wiadomości na nim pozostawić a jedynie zablokować ich pobieranie.
Ma ktoś cosik takiego?
Pozdrawiam
zbycho
P.S.
Blokada w/g wielkosci pliku tez odpada.
Poszukuje rozszerzenia do TB które blokowało by pobieranie wiadomości z serwera od konkretnych nadawców.
Filtr w który jest zaopatrzony TB pozwala wprawdzie na usuniecie pobranych wiadomości ale dopiero po ich sciagnięciu na dysk.
Mozna też uzyc opcji usuń z serwera ale ja chcę te wiadomości na nim pozostawić a jedynie zablokować ich pobieranie.
Ma ktoś cosik takiego?
Pozdrawiam
zbycho
P.S.
Blokada w/g wielkosci pliku tez odpada.
- zbycho
- Z nami od: 07 maja 2005, 08:24
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1b3) Gecko/20090305 Firefox/3.1b3 (.NET CLR 3.5.30729)
Ustaw filtr na serwerze, który będzie oznaczał wiadomości jako przeczytane i/lub przenosił je do niedostępnego dla Thunderbirda katalogu. Byłoby łatwiej doradzić coś konkretnego, gdybyś napisał, co to za poczta.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.8) Gecko/2009032609 Firefox/3.0.8 Creative ZENcast v1.00.19
GrzegorzJZD pisze:Ustaw filtr na serwerze, który będzie oznaczał wiadomości jako przeczytane i/lub przenosił je do niedostępnego dla Thunderbirda katalogu. Byłoby łatwiej doradzić coś konkretnego, gdybyś napisał, co to za poczta.
To interia ale tam nie ma takiej opcji by wiadomosci spod konkretnego adresu były uznane za przeczytane.
Jedyna mozliwosc to odbiór w dodatkowo utworzonym folderze.
Ale to TB sciaga
Jest jeszcze filtr antyspamowy ale wymaga podania adresu a nadawca ma tylko jedna część stała adresu a pozostałe w zależnosci od kont które gdzies sobie tworzy na rozmaitych serwerach.
Dlatego potrzebowałbym raczej rozszerzenie do TB które zablokuje niczym adblock w FF post majacy okreslony fragment adresu.
Adblock,moze tym spróbować.
- zbycho
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1b3) Gecko/20090305 Firefox/3.1b3 (.NET CLR 3.5.30729)
Adblock takich cudów nie potrafi... A skoro to skrzynka na Interii, pozostaje Ci albo podpiąć ją pod Gmaila, albo pod jakiegoś usługodawcę, który okresowo uzyskuje dostęp do skrzynki i czyści ją ze spamu (jest kilka darmowych, ale wszystkie wiążą się z podaniem danych dostępowych).
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
Sprawdzałem Adblocka,niestety nie potrafi.
Nie chce mi sie wierzyć ze TB tego nie potrafi.To nie dobrze.
Czyżby trzeba było do antywira doinstalować antyspam.
Nie chce mi sie wierzyć ze TB tego nie potrafi.To nie dobrze.
Czyżby trzeba było do antywira doinstalować antyspam.
- zbycho
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Thunderbirda