Mam następujący problem: hosting dokleja mi do strony zawartość w <iframe> a validator <standard XHTML 1.1> tego nie chce. Próbowałem jakoś "otoczyć" ten skrypt stylami do frameset, ale nic mi nie wychodziło. Więc mam takie pytanie, czy można jakoś zablokować ten skrypt, albo zrobić coś, żeby nie wyskakiwały błędy?
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
[XHTML] Frameset, iframe, standard XHTML 1.1
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
[XHTML] Frameset, iframe, standard XHTML 1.1
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1
- venice
- Z nami od: 10 stycznia 2007, 19:33
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061208 Firefox/2.0.0.1
kryształowa kula mówi nam jasno jaki to skrypt i jak wygląda....
odpowiedź adekwatna: no jakoś można albo coś....
(podaj adres)
(a na powagę wątpię - jeśli hosting ci dokleja to pewnie ma w tym jakiś cel - jeśli wykryją że blokujesz mogą ci zawiesić hosting)
(a i jeszcze jedno - masz świadomość że xhtml 1.1 powinien być wysyłany jako aplication/xml? i że IE tego nie otworzy? Czy nie lepiej xhtml 1.0 frameset?)
odpowiedź adekwatna: no jakoś można albo coś....
(podaj adres)
(a na powagę wątpię - jeśli hosting ci dokleja to pewnie ma w tym jakiś cel - jeśli wykryją że blokujesz mogą ci zawiesić hosting)
(a i jeszcze jedno - masz świadomość że xhtml 1.1 powinien być wysyłany jako aplication/xml? i że IE tego nie otworzy? Czy nie lepiej xhtml 1.0 frameset?)
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1
No więc zmieniłem doctypa na 1.0, a tu jest część tego skryptu:
Oczywiście on jest z deka dłuższy, ale prawie o to samo chodzi. I jest wklejony za <body>
Jeżeli by czegoś tutaj brakowało, to napiszę
- Kod: Zaznacz cały
<iframe name="framedobject_spacer"
width="0"
height="0"
scrolling="no"
frameborder="0"
marginwidth="0"
marginheight="0">
</iframe>
<div style="text-align: center; display: block;"><div style="position:relative; top:0; width: 468px; height: 60px; margin-right:auto;margin-left:auto; z-index:99999">
<iframe name="framedobject"
width="468"
height="60"
scrolling="no"
frameborder="0"
marginwidth="0"
marginheight="0">
</iframe>
</div></div>
Oczywiście on jest z deka dłuższy, ale prawie o to samo chodzi. I jest wklejony za <body>
Jeżeli by czegoś tutaj brakowało, to napiszę
- venice
- Z nami od: 10 stycznia 2007, 19:33
• Strona 1 z 1