witam!
mam pytanie: jak mam zrobić żeby linki otwierały adres od razu w nowej karcie? wie ktoś??? bede wdzięczny za odpowiedź.
jak zrobić link otwierający adres w nowej karcie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1
- filazof
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060124 Firefox/1.5.0.1
W HTML? Nie da się, najlepiej sobie daruj - to użytkownik powinien decydować w jaki sposób otwierać nowe strony.
Czasami coś napiszę na stef.log
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1
oczywiście zgadzam się z tobą Stef że użytkownik powinien decydować w jaki sposób otwierać nowe strony, ale tu troche moja wina że nie sprecyzowałem, chodzi mi o "strone startową" z linkami wyłącznie na mój użytek.
- filazof
Przeglądarka: Opera/9.00 (X11; Linux i686; U; en)
Klikaj środkowym klawiszem myszy?
Jeśli chcesz większośc linków otwierać w nowym oknie (tak zrozumiałem) to daj w sekcji head wpis
Jeśli chcesz większośc linków otwierać w nowym oknie (tak zrozumiałem) to daj w sekcji head wpis
- Kod: Zaznacz cały
<base target="_blank">
- Zajec
- Z nami od: 17 grudnia 2004, 22:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060124 Firefox/1.5.0.1
Szkoda że tak nieprecyzyjnie się wyrażasz, z reguły prawie zawsze coś można poradzić, jednak w ciemno zgadywać już na prawdę niewielu ludziom się chce na tym forum..
W każdym razie, obecnie jeżeli już trzeba to najlepiej się zdać na sprawną obsługę _blank przez agenta użytkownika (mało eleganckie ale skuteczne). Natomiast z ciekawostek: w szkicu do CSS3 znalazł się zapis odnośnie hiperłączy i ich zachowań, normalnie bym o tym nie wspominał jkednak wydaje mi się że coś na temat ostatnio widziałem (tyle że przypomnieć sobie co to było jakoś nie mogę
).
W każdym razie, obecnie jeżeli już trzeba to najlepiej się zdać na sprawną obsługę _blank przez agenta użytkownika (mało eleganckie ale skuteczne). Natomiast z ciekawostek: w szkicu do CSS3 znalazł się zapis odnośnie hiperłączy i ich zachowań, normalnie bym o tym nie wspominał jkednak wydaje mi się że coś na temat ostatnio widziałem (tyle że przypomnieć sobie co to było jakoś nie mogę
Czasami coś napiszę na stef.log
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
• Strona 1 z 1