Witam
Dopiero zaczynam zabawę z java więc bardzo proszę o wyrozumiałość...
Potrzebuję odczytać zawartość DIV o id="moj_div", jest on "schowany" w takiej strukturze:
<html><frameset><frameset><frameset><frame><body><table><tbody><tr><td><div id="moj_div">jakis_tekst
odczyt zawartości div'a
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
odczyt zawartości div'a
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6
- Stilgar
- Z nami od: 10 września 2007, 09:21
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6
Hejka!
Zakładam, że masz na myśli JavaScript, a nie Javę.
W takim wypadku polecam na początek poszukać w necie tutoriali dotyczących:
* JavaScript
* DOM - (Document Object Model = Obiektowy model dokumentu)
* Można też poczytać podstawy AJAXa - bo tam przeważnie zaczyna się od przydatnych rzeczy z JS i DOM.
Pewnie w Wikipedii znajdziesz jakieś użyteczne linki - a jak nie, to google'aj
W tym konkretnym przypadku będziesz musiał się zainteresować (np.) funkcją getElementByID() - tylko nie jestem do końca pewien jak to powinno wyglądać przy tylu zagnieżdżonych framesetach (swoją drogą nie należę do zwolenników ramek, nie wspominając już nawet o wielokrotnie zagnieżdżonych ramkach
)
Jak wystawisz gdzieś stronkę z tym HTMLem, to mogę napisać odpowiednią funkcję - ale jeśli chodzi o resztę pytań, to raczej powinny one trafić na jakieś web developerskie forum, a nie tu
Pozdrawiam,
Mirek
Zakładam, że masz na myśli JavaScript, a nie Javę.
W takim wypadku polecam na początek poszukać w necie tutoriali dotyczących:
* JavaScript
* DOM - (Document Object Model = Obiektowy model dokumentu)
* Można też poczytać podstawy AJAXa - bo tam przeważnie zaczyna się od przydatnych rzeczy z JS i DOM.
Pewnie w Wikipedii znajdziesz jakieś użyteczne linki - a jak nie, to google'aj
W tym konkretnym przypadku będziesz musiał się zainteresować (np.) funkcją getElementByID() - tylko nie jestem do końca pewien jak to powinno wyglądać przy tylu zagnieżdżonych framesetach (swoją drogą nie należę do zwolenników ramek, nie wspominając już nawet o wielokrotnie zagnieżdżonych ramkach
Jak wystawisz gdzieś stronkę z tym HTMLem, to mogę napisać odpowiednią funkcję - ale jeśli chodzi o resztę pytań, to raczej powinny one trafić na jakieś web developerskie forum, a nie tu
Pozdrawiam,
Mirek
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
• Strona 1 z 1