MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Kod - wyśrodkowanie strony.

Jak tworzyć strony WWW zgodnie ze standardami

Moderator: Pomocy?!

Kod - wyśrodkowanie strony.

Postautor: Wklejacz » 30 listopada 2011, 23:22

Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.9.168 Version/11.52

Kod: Zaznacz cały
<style type="text/css"> td.headline2{visibility:hidden;} td.idcp{visibility:hidden;}   <!--td.edit_header_full{background-image:url(http://i302.photobucket.com/albums/nn102/henke963/HeaderRG.png);background-repeat:no-repeat;}
object.objekt{position: absolute;left: 5px;top: 0px;}
td.edit_navi_headbg{background-image: url();width: 15%;}
td.nav_heading{background-image: url(http://i302.photobucket.com/albums/nn102/henke963/LeftNaviHeader.png);height: 33px;padding-left: 27px;font-size: 14px; color: #FFFFFF; font-weight: bold;}
td.nav{background-image: url(http://i302.photobucket.com/albums/nn102/henke963/Button023.png);height: 33px; border: 1px solid #FFFFFF; }
td.nav:hover{background-image: url(http://i302.photobucket.com/albums/nn102/henke963/Button022.png);height: 33px; border: 1px solid #FFFFFF;}
td.nav a{color: #FFFFFF;text-decoration: none;font-size: 11px;}
td.nav a:hover{color: #FFFFFF;text-decoration: overline underline;font-size: 11px;}
td.nav a:visited{color: #FFFFFF;font-size: 11px;font-weight: bold;}
td.edit_below_nav{visibility: hidden;}

td.edit_rechts_cbg{background-image: url();width: ?*?*L?Ô??????*?*?*?*100%;}
td.edit_content_top{height: 33px;background-image: url(http://i302.photobucket.com/albums/nn102/henke963/MidBar.png);font-size:14px;font-weight:bold;text-align: center;}
td.edit_content{background-image:url(http://i302.photobucket.com/albums/nn102/henke963/BGRG.png);border: 1px solid #FFFFFF;}

td.edit_content div{color: #fff;font-size: 12px;font-weight: bold;}
td.edit_content p{color: #fff;font-size: 12px;font-weight: bold;}
td.edit_content font{color: #fff;font-size: 12px;font-weight: bold;}
td.edit_content_bottom{background-image: url(http://i302.photobucket.com/albums/nn102/henke963/MidBarUnder.png);height: 33px;}
td.edit_content_bottom2{background-image: url();height: 38px;}
td.sidebar_heading{background-image: url(http://i302.photobucket.com/albums/nn102/henke963/RightHeader-1.png);height: 33px; font-size: 14px; color: #FFFFFF; font-weight: bold;text-align: center;}
.shouty, .shouty2, .shouty3, .shouty4, .shouty5{background-image: url();}
td.edit_rechts_sbg{background-image: url();visibility: hidden;position: absolute;right: 0px;}
td.edit_rechts_bottom{background-image: url();width: 15%;}
td.edit_rb_footer{background-image: url();}
--> </style>  <style type="text/css"> <!--
body {background-image:url(http://i302.photobucket.com/albums/nn102/henke963/GrungeTexture-2.jpg);}
body{background-attachment: fixed; }
td.headline{visibility: hidden;}
--> </style>      <style type="text/css">  <!--
td.shouty, .shouty2, .shouty3, .shouty4, .shouty5 {
background-image: url(http://i302.photobucket.com/albums/nn102/henke963/RBBG-1.png); ;border: 1px solid #FFFFFF;
color:#000000;
border: 1px solid #FFFFFF;}

-->  </style>



design się zmienia, lecz strona nie jest wyśrodkowana. text-align: center;} jest, lecz nie ma style="margin-auto" . Niech ktoś znajdzie błąd. Proszę o pomoc
Wklejacz
 

Odp: Kod - wyśrodkowanie strony.

Postautor: Tomek » 01 grudnia 2011, 07:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:10.0a2) Gecko/20111129 Firefox/10.0a2

1. stosuj znaczniki code - ułatwia to czytanie
2. podałeś sam css - a błąd możesz mieć w html - uniemożliwiasz nam więc znalezienie błędu.
3. strona oparta na tabelkach - więc na 99% błąd jest w kodzie...
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9047
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Odp: Kod - wyśrodkowanie strony.

Postautor: Wklejacz » 01 grudnia 2011, 11:42

Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.9.168 Version/11.52

http://karibu-design.page.tl/RedGrunge.htm

Proszę, tutaj jest ten design Iceblue, który mam na stronygratis.pl Jak wyśrodkować?
Wklejacz
 

Odp: Kod - wyśrodkowanie strony.

Postautor: Tomek » 01 grudnia 2011, 14:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:10.0a2) Gecko/20111130 Firefox/10.0a2 Aurora/10.0a2

1. http://karibu-design.page.tl/RedGrunge.htm - to jest twoja strona? Jeśli tak - to się prawidłowo "środkuje":
Obrazek
Chyba że co innego rozumiemy przez środkowanie.
Jeśli to nie twoja strona, to wracamy do punktu wyjścia... brak kodu = niemożność pomocy.
2. w kodzie błędów co nie miara, zwłaszcza niepozamykane znaczniki.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9047
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Odp: Kod - wyśrodkowanie strony.

Postautor: Wklejacz » 01 grudnia 2011, 14:50

Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.9.168 Version/11.52

Boże... To nie jest moja strona. Tam jest design z kodem, który sobie podmieniam na strony gratis.pl pod skórkę Iceblue.

http://karibu-design.page.tl/RedGrunge.htm - to jest design, którego użyłem.

strona przykładowa, którą zrobiłem dla Was, jest www.wsrhslon.pl - strona nie jest wyśrodkowana.
Wklejacz
 

Odp: Kod - wyśrodkowanie strony.

Postautor: Wklejacz » 01 grudnia 2011, 18:45

Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.9.168 Version/11.52

http://wsrhslon.pl.tl/ - moja przykładowa strona.
Wklejacz
 

Odp: Kod - wyśrodkowanie strony.

Postautor: Tomek » 01 grudnia 2011, 20:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:10.0a2) Gecko/20111130 Firefox/10.0a2 Aurora/10.0a2

Wklejacz pisze:Boże... To nie jest moja strona. Tam jest design z kodem, który sobie podmieniam na strony gratis.pl pod skórkę Iceblue.

Ale chcesz żebyśmy znaleźli błędy na twojej stronie - i podajesz nam adres innej.
Wklejacz pisze:strona nie jest wyśrodkowana.

Bo nie skopiowałeś dokładnie - linia 154
Kod: Zaznacz cały
<FONT color="white"><div align="center"><br></FONT>

Chociaż za podawanie takich poprawek powinno się od raz iść do piekła...
Strona jest koszmarnie napisana - bałagan w kodzie, przemieszane znaczniki, tabelki połączone z ramkami. Nie chcę cię martwić, ale będziesz miał z nią dużo problemów...
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9047
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Odp: Kod - wyśrodkowanie strony.

Postautor: Wklejacz » 01 grudnia 2011, 22:29

Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.9.168 Version/11.52

Kod: Zaznacz cały
<FONT color="white"><div align="center"><br></FONT>


Teraz to już działa. Dzięki za pomoc!
Wklejacz
 

Odp: Kod - wyśrodkowanie strony.

Postautor: Grzegorz » 04 grudnia 2011, 14:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:11.0a1) Gecko/20111201 Firefox/11.0a1

Powinieneś poświecić 2-3 popołudnia na lekturę kursów HTML. Twój obecny kod jest fatalny i wykorzystuje znaczniki, które są już wycofane lub zaleca się ich wycofanie na rzecz selektorów CSS,
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33


Wróć do Tworzenie stron WWW

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: