MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

problem z edytorem Nvu ... za mała czcionka

Tematy specyficzne dla edytora stron Nvu i Kompozytora Stron z pakietu Mozilla

Moderator: Pomocy?!

problem z edytorem Nvu ... za mała czcionka

Postautor: Gość » 19 kwietnia 2006, 21:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.0.2) Gecko/20060308 Firefox/1.5.0.2

Mam problem którego wczesniej nie miałem ...

Przy edytowaniu dowolnej strony HTML wyświetlana w edytorze czcionka jest mniejsz niż ta która wyświetla się przy otwieraniu tak zrobionej strony w FF i IE ...

... wcześniej czcionka w edytorze była dokładnie takiej samej wielkości, teraz muszę za kazdym razem zmieniać WIDOK --> rozmiar 120% a i tak nie jest to dokładnie taka sama wielkość (bardziej zblizonej nie ma :-(((

HEEEEELP !!!
Gość

Postautor: Gość - inny » 18 maja 2006, 20:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3

Co prawda nie używam tego edytora, tylko historycznego już WebSite Pro i z reguły nie sprawdzam efektów pracy w edytorze (podgląd) tylko otwieram plik html bezpośrednio w poszczególnych przeglądarkach korzystając z opcji "Otwórz za pomocą". W przypadku IE i Firefoxa mam widok identyczny jak ze strony internetu, jedynie Opera czasami daje inny. Wbrew pozorom nie jest to metoda uciążliwa, a przy okazji sprawdza się jak wygląda w poszczególnych przeglądarkach, co ma znaczenie w przypadku "zacofanego" IE który często interpretuje css inaczej niż O i F.
Gość - inny

Wróć do Edytor stron Nvu