alternatywa dla kompozytora
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
alternatywa dla kompozytora
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
czy możecie mi polecić jakąś alternatywę, darmową oczywiście, dla kompozytora (coś innego niż sac)?
korzystam z firebirda/thunderbirda i brakuje mi podobnego edytora
przepraszam za ot
korzystam z firebirda/thunderbirda i brakuje mi podobnego edytora
przepraszam za ot
ff 1.0.4 osX 10.3.9
yo
yo
- grimfang
- Z nami od: 09 czerwca 2002, 20:23
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Wiec co, takim przypadku zaproponuje ci samodzilna wersje Kompozytora.
Masz do wyboru 2 wersje
Composer++ = Kompozytor + Mozilla Navigator(z ktorego nikt ci nie kaze korzystac), cale reszta wycieta.
Mozilla Standalone Composer = Juz calkowicie samodzielna wersja Kompozytora, korzystajaca z wlasnego profilu. Wszystko na podobnych zasadach co Fb/Tb. Jedyna jego wada to to, ze jest w bardzo wczesnej fazie rozwoju i nie dziala jeszcze najlepiej.
Oba do pobrania z:
http://webperso.easyconnect.fr/danielgl ... ser++.html
Masz do wyboru 2 wersje
Composer++ = Kompozytor + Mozilla Navigator(z ktorego nikt ci nie kaze korzystac), cale reszta wycieta.
Mozilla Standalone Composer = Juz calkowicie samodzielna wersja Kompozytora, korzystajaca z wlasnego profilu. Wszystko na podobnych zasadach co Fb/Tb. Jedyna jego wada to to, ze jest w bardzo wczesnej fazie rozwoju i nie dziala jeszcze najlepiej.
Oba do pobrania z:
http://webperso.easyconnect.fr/danielgl ... ser++.html
"Zaczyna się nowy wyścig, ale starzy gracze jeszcze nie umieją zrozumieć, że toczyć się on będzie na zupełnie innym poziomie. Idzie tsunami, a niektórzy dalej zapatrzeni w ziemie stawiają na plaży zamki z piasku i kłócą się, czyj większy..." - Gandalf
- Pitreck
- Moderator
- Z nami od: 28 listopada 2002, 20:17
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
no właśnie powiedzmy ze potrzebuję czegos bardziej hmm stabilnego i rozwiniętego
przeszukałem projekty związane z mozillą ale nic nie znalałem
przeszukałem projekty związane z mozillą ale nic nie znalałem
ff 1.0.4 osX 10.3.9
yo
yo
- grimfang
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
grimfang pisze:no właśnie powiedzmy ze potrzebuję czegos bardziej hmm stabilnego i rozwiniętego
Standalone Composer pod wzgledem mozliwosci prezentuje sie mniewiecej na rowni z obecnym stanem Kompozytora w pakiecie Mozilla. Mowiac o wczesnej fazie rozwoju mialem na mysli rozwoj w wersji samodzielnej.
Problem w tym ze jeszcze nie wszystko w nim dziala jak trzeba....
grimfang pisze:przeszukałem projekty związane z mozillą ale nic nie znalałem
Tu moze byc ciezko, ja osobiscie poza Kompozytorem/Nvu nie znam zadnego innego graficznego edytora HTML na Gecko. Podejzewam, ze zaden inny nie istnieje(choc moge sie mylic). Nie znam tez zadnego innego programu tego typu, ktory generowal by poprawny kod (aby strona byla zdodna ze standardami).
Nie wiem jak ci wiecej moge pomoc, moze za kilka godzin wlaczy sie do dyskusji ktos, kto zna jakis dobry, w miare latwy w obsludze, darmowy edytor graficzny. Ja osobiscie jakis czas temu przesiadlem sie na edytory textowe, obecnie uzywam śp ezHTML i nie narzekam. Kompozytor troche za bardzo mnie ograniczal, a HTML okazal sie nie byc wcale taki trudny jak poczatkowo sadzilem. Nauka przez podglad zrodla trwala niecale 2 dni. Wiec moze warto by bylo, abys troche poprobowal samodzielnie?
Pozdro.
"Zaczyna się nowy wyścig, ale starzy gracze jeszcze nie umieją zrozumieć, że toczyć się on będzie na zupełnie innym poziomie. Idzie tsunami, a niektórzy dalej zapatrzeni w ziemie stawiają na plaży zamki z piasku i kłócą się, czyj większy..." - Gandalf
- Pitreck
- Moderator
- Z nami od: 28 listopada 2002, 20:17
właściwie to ja jestem bardzo leniwym człowiekiem
umiem na szczęscie sformatować tabelkę z palca ale to takie wygodne zrobić ją w kompoztorze i przekopiować źródło
ale dzięki za radę
umiem na szczęscie sformatować tabelkę z palca ale to takie wygodne zrobić ją w kompoztorze i przekopiować źródło
ale dzięki za radę
ff 1.0.4 osX 10.3.9
yo
yo
- grimfang
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; PL; rv:1.5) Gecko/20031007
ups miał być link www.nvu.com/download.html
- to ja
• Strona 1 z 1