Kolorowanie składni & Znajdź i zamień
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Kolorowanie składni & Znajdź i zamień
Przeglądarka: -
Dlaczego istnieje w nawigatorze w podglądzie źródła strony, a nie ma w kompozytorze?
Dlaczego w zakładce źródło nie można uzywać funkcji Znajdź i zamień?
Właśnie chciałem sobie podmienić adresy po przeniesieniu strony na inny serwer a tu kiszka (tzn notatnik???)
Czy ktoś znający bardziej angielski niż tylko moje Hello mógłby pchnąć te dwie sprawy na bugzili?
Właśnie chciałem sobie podmienić adresy po przeniesieniu strony na inny serwer a tu kiszka (tzn notatnik???)
Czy ktoś znający bardziej angielski niż tylko moje Hello mógłby pchnąć te dwie sprawy na bugzili?
- Oses
- Z nami od: 07 grudnia 2002, 17:47
Re: Kolorowanie składni & Znajdź i zamień
Oses pisze:Dlaczego istnieje w nawigatorze w podglądzie źródła strony, a nie ma w kompozytorze?
Kolorowanie skladni nie zrobi za Ciebie zmiany linkow (niestety czy na szczescie?).
moze wygeneruj sobie taki skrypcik:
- Kod: Zaznacz cały
$ ls -1 *.html |awk '{printf "mv %s %s.old;cat %s.old |sed %cs/stary_lancuch/nowy_lancuch/g%c>%s\n",$1,$1,$1,39,39,$1}' >skrypcik
powinno być napisane ciórkiem.
pozniej go wykonaj i po sprawie
$ sh skrypcik
rzadne podswietlanie skladni nie jest Ci potrzebne... (bo i do czego)
- mm_
Re: Kolorowanie składni & Znajdź i zamień
$ ls -1 *.html |awk '{printf "mv %s %s.old;cat %s.old |sed %cs/stary_lancuch/nowy_lancuch/g%c>%s\n",$1,$1,$1,39,39,$1}' >skrypcik
$ sh skrypcik
A co jesli jestem troche uposledzony bo musze uzywac Windowsa ?
- Gość
MinGW - Minimalist GNU for Windows - zawiera najważniejsze narzędzia konsolowe z GNU/Linuksa przeniesione pod redmondowy system. 
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Głupoty
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031020
Czesc
Oses zadał konkretne pytanie a Wy go zbywacie..... fajna zabawa co?
kolorowanie skladni było by jednak bardzo mile widziane...
Hmmm..... funkcja "znajdź i zamień" w Mozilli 1.5 jest...
Nie każdy jest na tyle obcykany żeby używać awk-a
kolorowanie skladni było by jednak bardzo mile widziane...
Hmmm..... funkcja "znajdź i zamień" w Mozilli 1.5 jest...
Nie każdy jest na tyle obcykany żeby używać awk-a
- Zibi_gosc
Re: Głupoty
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Zibi_gosc pisze:Czesc
Do tego dwa lata temu
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Kolorowanie (podświetlanie) składni HTML
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win95; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Oses przedstawił problem w grudniu 2002 r. a dzisiaj jest styczeń 2004 i w Mozilli 1.6 nadal nie ma kolorowania tagów w "Kompozytorze stron".
Niedawno odkryłem Mozillę 1.6, zacząłem "ją" używać do edycji dokumentów HTML. Podoba mi się praca w trybie WYSIWYG i tak będę tworzył swoje dokumenty ( ponoć rasowi webmasterzy gardzą takim trybem ) ale byłem lekko rozczarowany gdy zobaczyłem brak kolorowania znaczników w podglądzie źródła w "Kompozytorze Stron".
Ktokolwiek przeglądał kod HTML, wie doskonale, jak takie kolorowanie ułatwia pracę, zwłaszcza gdy chcemy pogrzebać w źródle. Tym bardziej jestem rozczarowany, że takie podświetlenie jest ale w oknie "Nawigatora", a może coś przegapiłem w ustawieniach???
Niedawno odkryłem Mozillę 1.6, zacząłem "ją" używać do edycji dokumentów HTML. Podoba mi się praca w trybie WYSIWYG i tak będę tworzył swoje dokumenty ( ponoć rasowi webmasterzy gardzą takim trybem ) ale byłem lekko rozczarowany gdy zobaczyłem brak kolorowania znaczników w podglądzie źródła w "Kompozytorze Stron".
Ktokolwiek przeglądał kod HTML, wie doskonale, jak takie kolorowanie ułatwia pracę, zwłaszcza gdy chcemy pogrzebać w źródle. Tym bardziej jestem rozczarowany, że takie podświetlenie jest ale w oknie "Nawigatora", a może coś przegapiłem w ustawieniach???
- Początkujący
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7 StumbleUpon/1.902
Kompozytor był troche zaniedbany, chyba właśnie dla tego że rasowi webmasterzy piszą bezpośrednio w HTMLu, ale teraz wzięła się za niego mocna ekipa i prawdopodobnie mocno podgoni.
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
• Strona 1 z 1