MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

jak wrzucic obrazek?

Tematy specyficzne dla edytora stron Nvu i Kompozytora Stron z pakietu Mozilla

Moderator: Pomocy?!

jak wrzucic obrazek?

Postautor: Uzytkownik NVU & Alle » 22 sierpnia 2006, 22:56

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Neostrada TP 6.1; .NET CLR 1.1.4322)

Korzystam z serwisu aukcyjnego Allegro i chcialbym, zeby moje aukcje wygladaly ciekawiej, dlatego postanowilem zrobic swoja wlasna strone dzieki NVU. Strone mam (bez grafiki) bo slyszalem, ze zeby wystawic cos na Allegro, to pliki graficzne trzeba umiescic na wlasnym serwerze.
Zalozmy ze chce umiescic obrazek logo.jpg z pulpitu mojego kompa w edytorze wizualnym NVU. Klikam tam WSTAW... Obraz... Przegladaj... LOGO.JPG ... OK
Obraz jest wstawiony na strone www.........republika.pl
Ale co zrobic, by obrazek po przekopiowaniu kodu html z NVU do Allegro wyswietlal sie na aukcjach?
Nie wiem jak to po fachowemu opisac, po prostu mam fajny pomysl, ale z wykonaniem mam problem.. ;)
Prosze, pomozcie. Mam nadzieje, ze wiecie jak mi pomoc.
Uzytkownik NVU & Alle

Postautor: Stef » 22 sierpnia 2006, 23:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.0.5) Gecko/20060731 Firefox/1.5.0.5 Flock/0.7.4.1

Zamiast wstawiać obrazki z pulpitu wstawiaj z tego serwera gdzie go tam masz.. albo zmień później src w podglądzie źródła na url pliku (coś w stylu: http://twój.serwer/obrazek.roz)
Czasami coś napiszę na stef.log
Stef
Moderator

Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05

Wróć do Edytor stron Nvu