MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

EMBED dziala na IE ale nie dziala na MF

Tematy specyficzne dla edytora stron Nvu i Kompozytora Stron z pakietu Mozilla

Moderator: Pomocy?!

EMBED dziala na IE ale nie dziala na MF

Postautor: ZDROVY » 10 maja 2009, 19:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-GB; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 (.NET CLR 3.5.30729)

Nie wiem czemu wklepalem [ort]scrypta [/ort]


<embed src="tu mam adres muzy ktora znajduje sie na moim servie" autostart="true" />

Nie mam pojecia czego tu brakuje lub moze czego brakuje w moim kreatorze dziwne jest to ze stronka z ktorej dorwalem scrypta zawiera info ze ten embed dziala bez problemu w IE MF i operze ogolnie prosil bym o info jak to opublikowac aby dzialalo przez mozille itp

i nie wiem o co chodzi czy u mnie cos nie tak. moze ktos dac znac co i jak bylo by wporzo
ZDROVY
 

Postautor: Grzegorz » 10 maja 2009, 19:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

Nie skorzystałeś ze skryptu, tylko osadziłeś obiekt. Nie ma sensu Ci tutaj opisywać, jak powinieneś to zrobić.

Skorzystaj z dowolnego kursu HTMLa? Proponuję także zapoznać się z zasadami interpunkcyjnymi języka polskiego.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: zdrovy » 10 maja 2009, 21:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-GB; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 (.NET CLR 3.5.30729)

moze latwiej bedzie jak po prostu zapytam
Dlaczego (po osadzeniu obiektu) wyswietlajac strone W IE Internet explorer
muzyka ktora tam zamiescilem jest odtwarzana a wyswietlajac strone w MF Mozilla Firefox muzyki nie ma???
zdrovy
 

Postautor: Grzegorz » 10 maja 2009, 22:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

Strona się waliduje poprawnie? To, że coś działa pod IE nie jest żadnym wyznacznikiem poprawności.

http://www.kurshtml.boo.pl/html/osadzen ... media.html
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: ZDROVY » 11 maja 2009, 17:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-GB; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 (.NET CLR 3.5.30729)

dzieki bardzo za stronke al prosze pozwolic ze cos dodam ale wczoraj dowiedzialem sie ze moj kolega uzyl tego samego osadzenia i jego strona dziala w mozilli. teraz jeszce bardziej sie zamotalem wiec jak mozna to wyjasnic??
ZDROVY
 

Postautor: Grzegorz » 11 maja 2009, 21:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

Czy Ty nie umiesz czytać?

Zapytałem czy strona się waliduje poprawnie? Bez kodu źródłowego nikt Ci nic nie poradzi. Niby skąd miałby wiedzieć, gdzie leży problem?

Przepuść stronę przez W3C Markup Validation Service i popraw wszystkie błędy, które wykryje.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33


Wróć do Edytor stron Nvu

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: