MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

KompoZer - Brak odstępów w źródle ;(

Tematy specyficzne dla edytora stron Nvu i Kompozytora Stron z pakietu Mozilla

Moderator: Pomocy?!

KompoZer - Brak odstępów w źródle ;(

Postautor: AudioBas.pl » 27 marca 2010, 19:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.2) Gecko/20100316 Firefox/3.6.2 (.NET CLR 3.5.30729)

Siemka....

Czemu Kompozer z kodu robi mi takie masło maślane:

Obrazek

Zawija tekst... W innych edytorach mam tak:

Obrazek
AudioBas.pl
 
Posty: 6
Z nami od: 27 marca 2010, 19:12

Odp: KompoZer - Brak odstępów w źródle ;(

Postautor: Tomek » 27 marca 2010, 20:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.2.2) Gecko/20100323 Namoroka/3.6.2

Narzędzia-opcje-ogólne-zaznacz zachowaj formatowanie źródła
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9046
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Odp: KompoZer - Brak odstępów w źródle ;(

Postautor: AudioBas.pl » 27 marca 2010, 20:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.2) Gecko/20100316 Firefox/3.6.2 (.NET CLR 3.5.30729)

Mam to zaznaczone, nadal nie pomaga ;/
AudioBas.pl
 
Posty: 6
Z nami od: 27 marca 2010, 19:12

Odp: KompoZer - Brak odstępów w źródle ;(

Postautor: Tomek » 27 marca 2010, 21:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.2.2) Gecko/20100323 Namoroka/3.6.2

Pokaż ten kod - najlepiej wrzuć gdzieś taki "wadliwy" plik. Zobaczymy jak znaczniki linii, tabulacje, spacje.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9046
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Odp: KompoZer - Brak odstępów w źródle ;(

Postautor: AudioBas.pl » 01 grudnia 2011, 11:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:8.0.1) Gecko/20100101 Firefox/8.0.1

Nie jest to wina pliku...
Zróbmy mały test ;-)

Otwieram program i wpisuję jakiś tekst, który pogrubiam i wyśrodkowuje:
http://pliczek.eu/images/1871.png


I w tym momencie już rozwala mi cały kod.....!
http://pliczek.eu/images/7301.png


W jaki sposób zrobić, aby był w jednej linii?
Tak jak ukazałem to w innym edytorze w pierwszym poście?
AudioBas.pl
 
Posty: 6
Z nami od: 27 marca 2010, 19:12


Wróć do Edytor stron Nvu

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: