MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

mozilla to syf?

Propagowanie produktów z rodziny Mozilli

Moderator: Pomocy?!

mozilla to syf?

Postautor: Gość » 05 lutego 2003, 14:22

Przeglądarka: -

Skoro Windows jest powszechnie uznawany za "syfiarski" to dlaczego 97% internautow uzywa IE? Z przymusu? Nie sadze. Jakby sie ludziom nie podobalo to by uzywali mozilli albo innego syfu z tych ktore dziela miedzy soba te 3%. I dlaczego podczasy gdy jedna z firm produkujacych "nie syfksiego" linuxa bankrutuje Microsoft oglasza rekordowe wyniki sprzedazy?

cytat z komentarza na infojamie. coraz "lepsi" tam zagladaja. nic juz mnie nie zdziwi. adres atykulu http://www.infojama.pl/article.php?sid=1436
Gość

Postautor: Olhado/256 » 05 lutego 2003, 17:56

LOL :lol: Z takim kimś to nawet nie warto dyskutować... "Syfski"... :lol:
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: Domel » 05 lutego 2003, 18:06

Szkoda mi tych ludzi :D. Apeluje, zeby olewac takie komentarze bo nie sa godne czytania. Pozostaje tylko sie modlic za nich :D
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Postautor: adam88 » 05 lutego 2003, 18:32

nie sa w stanie poradzic sobie z konfiguracja czegokolwiek innego niz windows/ie. a swiat idzie do przodu, otwarte oprogramowanie rozwija sie szybko, jest coraz lepsze takze pod wzgledem stabilnosci. do jego skonfigurowania czasami potrzeba troche wiecej pracy, niz 2-3 klikniecia, ale efekt jest... sami wiemy jaki jest. wystarczy porownac sobie to, co oferuje MozillaPL, a IE.

ja jestem ciekawy, co robiliby tacy ludzie, gdyby nie bylo mozliwe uzywanie innych niz oryginalne kopie windowsow. zawsze sie zastanawiam, ilu z tych wychwalajacych windowsy, ich prostote itp. uzywa ich legalnie.
adam88

Z nami od: 07 czerwca 2002, 19:26

Postautor: marcoos » 05 lutego 2003, 21:10

Ile? W domach nielegalnie przeważająca większość, założenie że 95% nie będzie zbyt dużym błędem. 4% to ci, którzy kupują komputery w Vobisach itp., gdzie im na siłę wciskają Windows. :) A 1% to bogacze, którzy Windows XP Professional i Office XP Najdroższa Wersja kupują oryginalne dla szpanu.

W firmach jest trochę bardziej legalne oprogramowanie, ale ponad połowa i tak pewnie jest nielegalna.

Aha.. Portal infojama.pl vel "Jama Mastaha" to portal "sieci i systemów windows nt/xp".

Tylko że... serwer Jamy Mastaha stoi na Debian GNU/Linux.
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

Postautor: Wafelj » 06 lutego 2003, 10:05

Znam wielu takich ludzi. Są to zazwyczaj osoby z syndromem okienek (- wszystko inne to złe).
Osobiście też przez długi czas używałem tylko śmieici microchłamu, ale jak spotkałem się najpierw z linuxem, a następnie ze świetną mozilla to zmieniłem automatycznie zdanie na temat ms. Krótko mówiąc oprogramowanie otwarte jest juz w tej chwili lepsze.
Wafelj

Z nami od: 29 grudnia 2002, 15:06

Postautor: ble » 17 lutego 2003, 19:00

Pewnie ze open source jest lepsze. Np. ludzie z MS tworzac Offica czy IE robią to na "odwal sie" bo wiedza ze juz mala dobra pozycje zapewniona. A goscie ktorzy tworza open source to pasjonaci ze swietnymi pomyslami.
ble

Z nami od: 17 lutego 2003, 17:04

Wróć do Promocja