Witam, dawno nie pisałem, ale teraz piszę
"Człowiekiem renesansu mogę być tylko w ograniczonym stopniu", ale w tym stopniu mieści się robienie dokoratu z Chemii. Jak doktorant mam zajęcia z polską złotą młodzieżą

.(Na razie nikt mi nie wsadza kubła na głowę). Wykorzystująć pozycję staram się nieść ogarek "wolnoźródłowej oświaty", prowadzę zajęcia z Informy II gdzie uczymy Pythona, no ale to margines tej prośby. Jako człowiek zsieciowany, wszystkie materiały umieszam w sieci. Oczywiście jako stary Mozilliowiec, strona jest robiona zgodnie ze standardami oraz tak, że w IE chyba nie wygląda dobrze (chyba, bo kto by używał IE). Jest o tym informacja na I stronie (oczywiście z linkiem do MozillPL). No ale chciałbym lepiej. Pomyślałem o takim Java skrypcie, który by rozpoznawał przestarzałe przeglądarki (IE i NN<4.x no i jakieś Opery) i informowało o konieczności pobrania nowoczesnej przeglądarki internetowej (Mozilla, Firebird, ale może dawać linka do Opery też).
Tak doszedłem do wniosku, że nie warto tłumaczyć o zaletach Mozilli (znaczy sie warto

, tylko najlepiej mówić, że IE jest przestarzały (i najbliższa jego edycja ukaże się za 3 lata).
Myślę, że "Mozilla" i "nowoczesność" to porządane skojarzenia.
A wracając do skryptu, to czy ktoś może mi pomoc zrobić coś takiego. Sam zanim nauczę się JS to trochę minie. A tak przy okazji można byłoby zrobić 'wolnodostępny' szablon i rozpocząć szerszą promocję.