Domel pisze:Konrad pisze:zatem z walidacja musze sie pozegnac

(( nic, nastepnym razem

A moze w imie wielkie ideii: zgodnosci z W3C zmienic statystyki na inne?
Po pierwsze czuje sie zobowiazany do korzystania z gemiusa - poza nielicznymi osobami maja
niesamowicie mila obsluge. Az dziwne, ze mimo iz im nic nie place traktuja mnie jak czlowieka. kazdy list z odpowiedzia, zawsze mile wytlumaczone. trzy przyklady:
1. Jakies dwa miechy temu pisalem do nich ze dziwnie sie zachowuje Mozilla w ranking.pl - caly czas nieznacznie spada. zasugerowalem ze pewnie nowe Mozie zaczeli rozponawac jako NN7 (wtedy sie ono pojawilo). Dlugo nie odpowiadali, az w koncu dostalem mail, ze po moim liscie przeprowadzono doglebne testy i ze jednak jest OK. podali link do strony sprawdzajacej. zreszta o calosci pisalem tu na forum.
2. niedawno zmienili sposob wyswietlania statystyk na ranking.pl. Pojawil sie podzial na polska - swiat itp. Napisalem im ze troche zle ze znikla wartosc liczbowa przy przegladarkach a jest tylko procent. w efekcie wygladalo jakby Moz miala tyle samo userow co Opera (0,1%). Dostalem odpowiedz, ze dziekuja za opnie, ze zostala ona przedstawiona innym pracownikom Gemiusa i... wartosci liczbowe sie pojawily
3. teraz jak kontaktowalem sie z nimi w sprawie skryptu jaki chcialem wstawic na
www.VivaMozilla.prv.pl (tu zaraz troche ponazekam), do mojej dyskucji mailowej z jednym z administratorow wlaczyla sie ta osoba z ktora rozmawialem na samym pocztku (moj pierwszy list do nich) i.... przeprosila ze statystyki jednak nadal zle dzialaly na ranking.pl - po tym wlasnie pojawil sie podzial na Moz 0.x i Moz 1.x
Kurcze, nie wiem, moze prezes gemiusa tez ma na nazwisko Karpieszuk i mysla ze jestem jego synem

Czuje sie tam traktowany jak Vip.
ale mialem ponazekac - administrator z ktorym gadalem o skrypcie chyba sie ujal honorem, delikatnie (ale naprawde delikatnie) napisalem im ze chce zmienic troche kod, bo w walidacji sie wysypuje. Kolejne jego odpowiedzi byly w stylu: 'co? ja napisalem zly kod? to walidator jest zly' Musialem dlugo i popierajac linkami przekonywac go, ze w linkach nie powinno sie stosowac znaczka ampersand lecz jego html odpowiednik czyli & a m p ; (spacje robie specjalnie bo nie wiem jak forum to sparsuje). No nic, rozumie ze mogelm go urazic, ale czulem sie nieco traktowany z gory ('co ty k... wiesz o W3C?' jakby to powiedzial Linda)
Aha: jeszcze drugi powod czemu nie zmieniam statystyk z Gemiusa: czuje ze wszelkie kolejne to beda podobne problemy ze skryptami.
Noi trzeci: chyba nie widzieliscie statystyk gemiusa, sa naprawde zawaliste

Perfekcyjny monitoring calego serwisu. Kto wszedl (wiadomosci od miasta z jakiego przyszedl do glebi kolorow monitora), na jaka strone przeskoczyl najpierw ze strony glownej, gdzie potem i ile czasu byl na kazdej. Czy byl juz wczesniej na mojej stronie... po prostu miod i wszystkim szczerze polecam. wada darmowych statsow ze mozna tak monitorowac tylko do 30 podstron, ale mi wystarczy