Ja po nawroceniu sie na mozille, zaczalem uzywac jej kuriera poczty i nawet mi sie spodobal, ale niestety, brak mu nieco stabilnosci i czasem robi dziwne rzeczy- co zostalo juz na tym forum gdzie niegdzie opisane przez kilka osob.
A zupelnie nie mogac zrozumiec zasady ustawiania serwerow poczty wychodzacej, przenioslem sie na nietoperza, ktory moim zdaniem powinien zajac miejsce pierwsze w tescie.
Kilka slow na temat testow itp. w Komputer Swiecie. W czasach gdy kupowalem to pismo, zauwazylem ze najczesciej wygrywaja te programy ktore sa najpowszechniej uzywane. Problem w tym ze czesto uzywany nie znaczy najlepszy.
mozi1.2 - 4 miejsce w teście komputer świat
Moderator: Pomocy?!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Przeglądarka: -
cpu pisze:artkow:
No to twoj brat stracil kase a mogl kupic np piwko![]()
Mam jeszcze pyt odnosnie tego "testu" jakie byly + i - The Bat!'a?
Thx
+łatwa obsługa
-brak skalowania ikonek (IMO to takie ważne że hoho:-)
a czy za wadę Mozilli uważacie to że nie można formatować textu? bo wg. mnie to wcale nie wada bo nie popieram maili w html
Artkow - Registered Linux User #337808
www.artkow.prv.pl (kontakt tamże)
- artkow
- Z nami od: 14 listopada 2002, 09:49
artkow pisze:a czy za wadę Mozilli uważacie to że nie można formatować textu? bo wg. mnie to wcale nie wada bo nie popieram maili w html
ja nie stosuję HTML'a w mailach, ale jeśli chcę takiego maila to mam kolor tła, kolor czcionek, ich wielkość, szerokość, pogrubienie, kursywę, podkreślenie, punktowanie, numerowanie, wcięcia, wyrównanie, obrazki, ikonki...
Przepraszam - czego jeszcze brakuje? A może testujący nie umiał obsługiwać?
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Witam.
Rowniez uwazam, ze szkoda czasu oraz kasy (noi najwazniejsze NERWOW of korz ;)) na to pismo, ale jednak ten test mailsenderow mnie zaciekwail. Moze ktos by sie podiol zeskanowania tego testu i gdzies je tu podlinkowal jako przestroga przed tym pismem
Jeszcze jeden pomysl. Mozna bylo by zredagowac jakis nowy dzial FUN i podobne rzeczy, ktore wypisuja o naszej mozi tam wrzucac, albo przynajmniej newsa na glowna strone, a pozniej przeprowadzic obiektywny test mailreow i wylonic sprawiedliwie najlepszego ;)))
PS/ BTW IMO najlepszym "mailerem" jest zdecydowanie linux'owy Pine
PINE RLZ! ;))
Rowniez uwazam, ze szkoda czasu oraz kasy (noi najwazniejsze NERWOW of korz ;)) na to pismo, ale jednak ten test mailsenderow mnie zaciekwail. Moze ktos by sie podiol zeskanowania tego testu i gdzies je tu podlinkowal jako przestroga przed tym pismem
Jeszcze jeden pomysl. Mozna bylo by zredagowac jakis nowy dzial FUN i podobne rzeczy, ktore wypisuja o naszej mozi tam wrzucac, albo przynajmniej newsa na glowna strone, a pozniej przeprowadzic obiektywny test mailreow i wylonic sprawiedliwie najlepszego ;)))
PS/ BTW IMO najlepszym "mailerem" jest zdecydowanie linux'owy Pine
PINE RLZ! ;))
- NewUser
hADeSik pisze:artkow pisze:a czy za wadę Mozilli uważacie to że nie można formatować textu? bo wg. mnie to wcale nie wada bo nie popieram maili w html
ja nie stosuję HTML'a w mailach, ale jeśli chcę takiego maila to mam kolor tła, kolor czcionek, ich wielkość, szerokość, pogrubienie, kursywę, podkreślenie, punktowanie, numerowanie, wcięcia, wyrównanie, obrazki, ikonki...
Przepraszam - czego jeszcze brakuje? A może testujący nie umiał obsługiwać?
Zauważyłem coś ciekawego: piszą że OutlookExpres6 zajmuje 4,2MB ale przy Mozi napisali 27,1MB...dobrze to wam pachnie?
inne wady? z tych najbardziej znczących to brak możliwości zabezpieczenia programu hasłem(?), brak możliwości sprawdzania pisowni, brak instrukcji obsługi, brak serwisu na telefon i dokumentacja po angielsku ale dobra
ogólna ocena dobra (4,43), Outlook 2002 5,6, OE 4,89, TheBat 4,58
Artkow - Registered Linux User #337808
- artkow
- Z nami od: 14 listopada 2002, 09:49
• Strona 2 z 2 • 1, 2