W związku z tym iż jestem użytkownikiem Linuxa jedynym rozsądnym rozwiązaniem które znalazłem aby kożystać z internetu było zainstalowanie Mozilli.

Klepacz

Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: -
Mozilla jest oprogramowaniem o otwartym źródle i wolnym oprogramowaniem – każda osoba lub firma ma prawo do:
* uruchamiania programu do dowolnych celów;
* obserwacji, jak program działa, i adaptacji do jej potrzeb;
* dalszej redystrybucji kopii programu;
* poprawiania programu i dystrybucji poprawionej wersji.
klepacz pisze:odpuściłem sobie tą nierówną walkę i zakupiłem pudełkową wersję RedHata.
klepacz pisze:Z informacji jakie otrzymałem z drugiej ręki z Urzędu Skarbowego wynika iż istnieje w prawie skarbowym przepis który mówi iż "urzędnik skarbowy ma prawo do dowolnej interpretacji przepiśów".
klepacz pisze:Nurtuje mnie jeszcze problem z BSA, otóż w ostatnim okresie czasu odwiedzili oni firmę mojego kolegii, co ciekawe nakazali oni w trybie natychmiastowym usunięcie wszelkiego oprogramowania typu freeware, gdyż powołując się na jakieś dziwne przepisy udowadniali iż w celach komercyjnych używać wolno tylko oprogramowania na które firma wykupiła licencję.
Niezupełnie... Co rozumiesz pod pojęciem, że 'są w BSA'?mm_ pisze:[..]A Adobe i microsoft sa w BSA :->
mm_ pisze:Niezupełnie... Co rozumiesz pod pojęciem, że 'są w BSA'?
Nie znam polityki Adobe, ale z tego co wiem to Microsoft Polska nie wspiera i nie kładzie nacisków na BSA... (...)
A czy spotkaliście się z jakimiś informacjami MS że wspiera np. finansowo BSA w ich kontrolach? Ja nie, i z tego co wiem to się nie spotkam
klepacz pisze:Nurtuje mnie jeszcze problem z BSA, otóż w ostatnim okresie czasu odwiedzili oni firmę mojego kolegii, co ciekawe nakazali oni w trybie natychmiastowym usunięcie wszelkiego oprogramowania typu freeware, gdyż powołując się na jakieś dziwne przepisy udowadniali iż w celach komercyjnych używać wolno tylko oprogramowania na które firma wykupiła licencję.
hADeSik pisze:Niezupełnie... Co rozumiesz pod pojęciem, że 'są w BSA'?
hADeSik pisze:Nie znam polityki Adobe, ale z tego co wiem to Microsoft Polska nie wspiera i nie kładzie nacisków na BSA... Wręcz przeciwnie - ich polityka jest nieco inna w tym zakresie, ale najwidoczniej skuteczna...
Nie zapominajcie, że gdyby nie piractwo to Microsoft nie zdobyłby takiej popularności... I oni o tym wiedzą...
Pomijając osoby fizyczne to znam firmy, które korzystają z pirackich wersji Windowsa...
A czy spotkaliście się z jakimiś informacjami MS że wspiera np. finansowo BSA w ich kontrolach? Ja nie, i z tego co wiem to się nie spotkam
marcoos pisze:A ja się tak zastanawiam:
<b>Kto sobie pozwala wpuścić BSA?</b>
Co to jest BSA? BSA to jest konsorcjum Microsoftu i paru innych debilnych firm.
Konrad pisze:marcoos pisze:A ja się tak zastanawiam:
<b>Kto sobie pozwala wpuścić BSA?</b>
Co to jest BSA? BSA to jest konsorcjum Microsoftu i paru innych debilnych firm.
Tak, ale o ile mi wiadomo BSA chodzi zawsze w towarzystwie policjantow.
irekc pisze: BSA występuje tu raczej w roli konsultanta czy rzeczoznawcy.
Konrad pisze:irekc pisze: BSA występuje tu raczej w roli konsultanta czy rzeczoznawcy.
Niezli rzeczoznawcy
Gandalf pisze:A co do historyjek. Bylo tego sporo.
----------------------
Goscie z BSA pytali dlaczego macowa myszka ma jeden przycisk, na co odpowiedz admina "Bo nie mamy licencji na drugi".
----------------------
Qmpel siedzi przed VMWare, ma odpalony Windows, wchodza goscie, SWITCH i leci spokojnie Linux. BSA widzialo, ze cos jest nie tak, wiec siadaja, patrza na linie komend... patrza... w pewnym momencie kontroler mowi "Prosze zamknac to okno i wrocic do normalnego trybu".
-----------------------
Kiedy do jakiejs Opolskiej firmy BSA wtargnelo z Policja, dyrektor wstal z fotela i wyrzucil komputer przez okno. Na pytanie dlatczego tak zrobil odpowiedzial, ze system mu sie nie podobal.
-----------------------
I pare innych. Ogolnie BSA nie zawsze wchodzi z Policja (chyba tylko jak ma jakies ostre podejrzenia). Ogolnie BSA zajmuje sie pilnowaniem Licencji na Mac i Windows i olewa inne systemy. W sklad m.inn. Microsoft, Adobe, Corel, Macromedia itd. BSA nie zajmuje sie sprawdzaniem legalnosci mp3 i DivXow (DivX w Polsce jest nadal legalny)
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter, Google [Bot]