O Mozilli w lutowym Focusie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
O Mozilli w lutowym Focusie
Przeglądarka: -
W najnowszym, lutowym numerze Focusa znaleźć można krótki, ale bardzo pozytywny artykuł o Mozilli. Nie jest to na pewno ani pismo fachowe, ani specjalnie opiniotwórcze, ale kropla drąży skałę...

- MarcineQ
- Z nami od: 15 września 2002, 13:52
Widać, że kto inny pisał artykuł, a kto inny podpisywał obrazki.
Mozilla nie mogła pokonać Netscape, bo Netscape to jest Mozilla. To tak, jakby powiedzieć, że GNU/Linux pokonał Red Hata...
BTW - nie wiem, na ile legalne jest wstawianie skanów z Focusa na forum.
Mozilla nie mogła pokonać Netscape, bo Netscape to jest Mozilla. To tak, jakby powiedzieć, że GNU/Linux pokonał Red Hata...
BTW - nie wiem, na ile legalne jest wstawianie skanów z Focusa na forum.
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Hehe a Marcoos jak zawsze serwuje jakas anegdodke, porownanie ze swojego srodowiska
jednak i tak fajnie ze cos pisza... szkoda tylko ze zazwyczaj zle
- wczoraj mialem pogawedke z pewnym panem - jego argumentem przeciw Mozi bylo cyt. "Zasiankowosc za duzo funkcji pelno bledow a poza tym IE daje mu wszystko czego potrzebuje" - tragedia... z drugiej strony ten pan uzywa Office XP Photoshop 6 Corel 9... i mnogosc go nie przeraza! A potem ten pan oniemial gdy powiedzialem mu ze istnieje mozliwosc zasugerowania na bugzilli jakis rozwiazan i moga one byc wlaczone do relasu to juz go zabilo dostal szalu i powiedzial ze to na pewno nie mozliwe.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2003, 19:02 przez cpu, łącznie zmieniany 1 raz
- cpu
- Z nami od: 05 listopada 2002, 22:07
CPU: A bo lepszego porównania nie byłem w stanie wymyślić. Aha, jak dla Twojego znajomego Mozilla ma za dużo funkcji, to ten programik mu pokaż. 
- marcoos
- Moderator
Walka przeglądarek
Jeśli dobrze przyjrzeć się obrazkowi, można wnioskować, że rycerz z herbem E raczej nie ma szans obronić się przed ciosem rycerza herbu N. Górą nasi!
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
- marcoos
- Moderator
marcoos pisze:Mozilla nie mogła pokonać Netscape, bo Netscape to jest Mozilla. To tak, jakby powiedzieć, że GNU/Linux pokonał Red Hata...
OK. Świetnie. Jednak dla mnie ważniejszy jest sam fakt zakomunikowania dla szerokiego grona odbiorców istnienia Mozilli. Przeciętny użytkownik i tak nie zapamięta szczegółów, tylko to, że jest to coś dobrego. Przecież dla ogromnej ilości osób hasło "przeglądarka" oznacza tylko i wyłącznie IE - nie mają pojęcia o istnieniu innych przeglądarek.
marcoos pisze:BTW - nie wiem, na ile legalne jest wstawianie skanów z Focusa na forum.
Jest tu jakiś prawnik? Znajdzie się ktoś kto mnie obroni przed sądem???
- MarcineQ
- Z nami od: 15 września 2002, 13:52
athantor pisze:marcoos pisze:Jak już się bawimy w obrazki, to ten (autorstwa Domela) też jest fajny:
Ja znalazłem trochę inny, ale Domel`a bardziej pasuje:
Jakoś mi się nie animuje ten twój GIF... a ten Domelowy jest super, tak trochę a la animacje z Monty Pythona
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Olhado/256 pisze:athantor pisze:marcoos pisze:Jak już się bawimy w obrazki, to ten (autorstwa Domela) też jest fajny:
Ja znalazłem trochę inny, ale Domel`a bardziej pasuje:
Jakoś mi się nie animuje ten twój GIF...
SOA#1 Co prawda tylko raz, ale zawsze to już coś
Olhado/256 pisze:a ten Domelowy jest super, tak trochę a la animacje z Monty Pythona
Ano
- athantor
- Z nami od: 24 grudnia 2002, 15:22
• Strona 1 z 1