Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: -
lenrock Nie zalog pisze:Tak więc głownym i niezaprzeczalnym plusem IE , który powoduje że jest na pierwszym miejscu i żadna inna przeglądarka nie może temu dorównać to ............................... sorry zapomniałem co miałem powiedzieć , chyba o ładnej ikonce miałem wspomnieć.
101. Giant lizards are cool
Much more exciting than a blue e.
Mawrik pisze:W numerze 7 dwutygodnik "Komputer Świat" prezentuje test przeglądarek internetowych. Wyniki testu: 1. Internet Explorer 6, 2. Avant Browser 7.0 (to chyba nakładka na IE), 3. MozillaPL 1.2.1, (zalety-moduł IRC, wady-niedokładne spolszczenie), 4. Opera 7, 5. Netscape 7.0, 6. MyIE 0.6, 7. Phoenix 0.5
(zalety-polska wersja językowa, szybkość działania, wady-nie współpracuje z programem pocztowym). Co Wy na to ?
lenrock Nie zalog pisze:Powiem wam i się nie zdziwcie , może paru z was skończy wreszczie z tą Gecko fobią i innymi "Wolnymi opr".
Mawrik pisze:wady-niedokładne spolszczenie
Mawrik pisze:wady-nie współpracuje z programem pocztowym). Co Wy na to ?
Mawrik pisze:2. Avant Browser 7.0 (to chyba nakładka na IE)
Domel pisze:"Niedokladne spolszczenie" jak mozna napisac taka glopote?
Nie umieja nawet zainstalowac Mozilli i o czym mamy rozmawiac![]()
Konrad pisze:Domel pisze:Nie umieja nawet zainstalowac Mozilli i o czym mamy rozmawiac![]()
Obiektywnie podchodzac do sprawy trzeba przyznać rację, że dwujęzyczność Mozilli zle zainstalowanej jest bugiem Mozilli a nie uzytkownika.
Ja bym tego nie nazwal bugiem, zle zainstalowanie a przez co dwujezycznosc wynika z koncepcji profilu. Trudno wiec mowic o bugu. Moze w przyszlosci bedzie to zmienione ale spowojuje konflikty z innymi rzeczami i wtedy inni beda krzyczec ze jest jakis bug. Wiec ja bym nie krzyczal.
A nawet jesli uznamy to za bug to wina lezy po stronie starej przegladarki (bo nie usunela sie dokladnie) a nowa po prostu sie instaluje...Konrad pisze:Podejrzewam, ze redaktorzy KS mieli na pokladzie takze NN7, a w takim wypadku, korzystajac z tego samego profilu w Mozi i NN ta pierwsza bedzie dwujezyczna.
qviri pisze:PS. Czy mogę się dowiedzieć co napisali o Operze 7?
Anonymous pisze:Anyone? Nie chcialbym marnowac pieniedzy na KS, nie mowiac juz o tym ze u mnie byloby go ciezko dostac...
Weź pod uwagę, że określenie "niedokładne tłuaczenie" nie jest jednoznaczne. Ocena wystawiona przez Komputer świat wydaje się całkiem słuszna, jeśli pod uwagę brać poprawność językową. Czasami można odnieść wrażenie, że tłumaczecze losują, gdzie postawić przecinek lub pauzę, nie mająć pojęcia, czym tak naprawdę jest interpunkcja. Uruchom jakąkolwiek aplikację Micro$oftu i spróbuj znaleźć w niej choćby jeden błąd językowy! Zapewniam, że będzie ciężko, choć nie twierdzę, że jest to niemożliwe. Notabene komunikaty, jakimi częstują nas aplikacje Micro$oftu, bynajmniej nie szanują użytkowników, one są jedynie poprawne gramatycznie, interpunkcyjnie, ortograficznie; służą szybkiemu dostarczeniu informacji, a traci na tym nasza mowa.Domel pisze:Mawrik pisze:wady-niedokładne spolszczenie
Ludzie trzynajcie mnie bo pojade tam i nie recze za szkody. "Niedokladne spolszczenie" jak mozna napisac taka glopote? Nie umieja nawet zainstalowac Mozilli i o czym mamy rozmawiac![]()
Mysticus pisze:Uruchom jakąkolwiek aplikację Micro$oftu i spróbuj znaleźć w niej choćby jeden błąd językowy! Zapewniam, że będzie ciężko, choć nie twierdzę, że jest to niemożliwe.
Mysticus pisze:Czasami można odnieść wrażenie, że tłumaczecze losują, gdzie postawić przecinek lub pauzę, nie mająć pojęcia, czym tak naprawdę jest interpunkcja.
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter